Table of Content

December Birthstone hittades i Tanzania redan 1961, det var den sällsynta intensiva blå färgen som skapade en klassisk nyans som förblir oöverträffad hittills. En klassisk berättelse som låter en person upptäcka en blå ädelsten som erkändes som värdefull och sällsynt av Tiffany och co. senare inte accepterades av deras kunder. Decennier har gått och nu avgudar marknaden denna vackra December Birthstone Tanzanite i form av ringar, örhängen, hängen och armband. Den blå färgen är nyckeln till ädelstenens värde och för juvelerare är det en vacker sten som har flera nyanser för att skapa oändliga modeartiklar för sina värdefulla kunder. Vi tror starkt på samma tanke och har skapat ett brett sortiment av smycken för våra elitkunder.

Plats där Tanzanit upptäcktes

Kilimanjaro-berget i Tanzania, Sydafrika gav världen den mest fantastiska ädelstenen som tros ha bildats för över 585 miljoner år sedan. Det finns inte i överflöd eller på någon annan plats. Med den höga utvinningshastigheten och gruvdriften kommer den snart att utvinnas fullständigt och kommer därför att bli sällsynt för de kommande generationerna. Reglerna har fastställts för etisk gruvdrift av icke-statliga organisationer som styr handlingen i Tanzania och har förbjudits att exportera i stora mängder. Men nästa tjugofem år kommer Tanzanite att ha helt försvunnit från kullen.

Betydelse av Tanzanite

Ordboken anger Tanzanite som en blåviolett ädelsten med närvaro av vanadin i zoisitmineralet. Den värms upp för att få den färg som anses vara säljbar. Det är starkt men måste hanteras med försiktighet. Ädelstenen representerar kombinationen av renhet och tillgivenhet, den hjälper en person att välkomna överflöd. Det finns många fördelar med att bära en vintage tanzanitförlovningsring som att hjälpa till att bota ögon- och öronsjukdomar. Ädelstenen har en djupblå färg som är en symbol för renhet och värdighet.

Tanzanites egenskaper

Tanzanites egenskaper kan beskrivas under huvudkategorin Color, Carat, Clarity och Cut.

Färg - December Birthstone har huvudsakligen fyra typer av olika färger som är nyckeln till att utvärdera det verkliga värdet av ädelstenen. Den intensivblå färgen anses vara den mest uppskattade färgtypen i denna ädelsten. De andra tre nyanserna värderas jämförelsevis nominella som inkluderar ljusblå, violettblå och genomskinlig blå färg. Det är en fantastisk ädelsten som är känd för Pleokroism. De fenomen där ljuset visas och ädelstenens färg är inte begränsade till en enda färg. De olika färgerna reflekterar vackert ljuset som precis möter ytan på den bländande ädelstenen.

Klippning - De olika snitten som Tanzanite finns i inkluderar rundskuren, prinsessklippning, baguetteskärning, oval skärning och robust skärning. Alla dessa gör fantastiska smycken i form av ringar, armband och örhängen. Andelen sten har betydelse för beräkningen av värde och du kommer att njuta ordentligt av det klassiska sättet det kommer att öka värdet på dina smycken. Snittet är en viktig del av värderingen av dina smycken.

Klarhet - Ädelstenens klarhet mäts utifrån det lägsta antalet inneslutningar. Det är viktigt att ha minimala inneslutningar för att betrakta en viss sten som värdefull. Naturliga inneslutningar är minst och kan inte ses med blotta ögonen. Andra är vanligtvis frakturer och brott över ädelstenen.

Karat - Karaten är mätenheten för ädelstenen och man tror att den måste vara över 5 för att man ska betrakta smycket som värdefullt.

Typer av smycken gjorda av tanzanit

Tanzanite Armband

De underbara armbanden som har en djupblå färg ger den rätta känslan av att vara den mest attraktiva juvelen i din samling. Variationen av färg är den stora attraktionen för de människor som räknar med dessa magiska ädelstenar. De olika designerna och inställningarna är lämpliga för män och kvinnor. Vi har en tät sort för båda.

Tanzanitringar

De olika ringarna är gjorda med hjälp av ett team av experter som skapar unika mönster och färdigställer slutprodukten till ett fantastiskt smycke. Här är vi med den mest fantastiska ädelstenen genom tiderna som bara är för den här generationen. Ett klassiskt urval av olika ringar är tillgängliga evighetsringar, vintageringar, förlovningsringar och cocktailringar. Vi har alternativ för både män och kvinnor, missa inte att utforska den tanzanitiska löftesringen.

Tanzanithängen

Mångfalden av hängen med Tanzanit som huvudsten kommer att vara det bästa valet du kan göra själv. Du kan till och med ge det till en person som är född i december, det kommer att ge dem rätt mängd tur och välstånd. Det kommer att vara för nära dig och kommer att ge dig alla skäl att bli stolt över detsamma.

Tanzanite örhängen

Din festlook kan fullbordas snabbt genom att bära det klassiska örhänget utan att misslyckas. Vi är här för att ge dig den bästa känslan bara genom att erbjuda ett brett utbud av örhängen som du enkelt kan bära.

Utvecklingen av marknaden för Tanzanite har varit fascinerande för människorna som är involverade i den eftersom den växer och man måste vara extra försiktig med den trevliga framtiden för denna ädelsten. Den hittades precis i Tanzania och kommer snart att dö ut ur sin naturliga bädd, den uppskattade mängden redovisas och det tyder starkt på att dess värde kommer att öka eftersom det kommer att vara en sällsynt och värdefull sådan. Den extrema nivån av gruvdrift kan anses vara en av de största orsakerna. Förlora därför inte möjligheten att bära och visa upp dina dyrbara Tanzanite vintage ringar.

Rosec Jewels