Table of Content

Smaragder är ädelstenar och är lika värdefulla som rubiner, safirer och diamanter. Den glänsande grönstenen är en del av berylfamiljen. Färgen på stenen varierar från ljusgrön till djupt transparent grön. Den kraftfulla stenen har varit kungligheternas ära genom att vara med dem antingen i form av en talisman eller genom att vara ingrodd i deras kronor, bälten, dolkar och korssymboler. Den första fyndigheten av smaragder fanns i Egypten. Primära fyndigheter av stenen har funnits i Egypten, Colombia och Zambia. Pakistan, Afghanistan, Australien, USA och Ryssland är andra platser där det bryts nu.

Alla känner till Kleopatras galna kärlek till smaragdsmycken. Hon prydde sig själv och sitt hem med smaragder och gav dem även till utländska dignitärer. Efteråt har det funnits många namn från kungariket som; Napoleon, Alexander, drottning Elizabeth II och många fler som var fästa vid stenen och ägde en enorm samling. Det måste finnas något kraftfullt med smaragder som gjorde dem till den mest älskade och önskade stenen i historien. Låt oss veta mer om magin som det kan skapa i dig och ditt liv.

Magiska fördelar med Emerald

  1. Mer visdom

    Enligt astrologi är varje sten ansluten till en planet och smaragden är ansluten till Merkurius. Merkurius tar hand om intellektuella förmågor och intelligens hos en person. Denna planet i olika hus i ditt födelsediagram är ansvarig för att upprätthålla dina olika färdigheter. Om Merkurius är i det första huset på ditt diagram kommer smaragden ger dig mental styrka, förfinat intellekt och visdom. Att bära en smaragd ger dig stor beslutsförmåga, nyfikenhet och en benägenhet att uppnå mer kunskap.

  2. Mer kreativitet och innovation

    Stenen är tänkt att förbättra kvaliteten på din fantasi och kraften i nya idéer. Författare, affärsmän, mediemänniskor och forskare är genuint kreativa, men för att vara utmärkta i sitt arbete måste de kontinuerligt arbeta för att förbättra sin förmåga att tänka annorlunda. Stenen hjälper dig att se saker från ett nytt perspektiv och vara innovativ. Nya idéer kommer utan ansträngning att flöda in i ditt sinne. Med förhöjda instinkter och magkänsla kommer du att göra precis som du ska göra ditt arbete. Bär stenen om du vill ta din karriär till nya höjder.

  3. Mer rikedom

    Smaragdsten och kristall används för att locka till sig mer pengar. Sedan urminnes tider har det varit en symbol för rikedom och överflöd. Historien visar hur kungar och drottningar uppskattade smaragder och använde dem för personliga och politiska syften. De hade hög respekt och värde för smaragder. Eftersom överflöd lockar mer överflöd lockar den här stensymbolen för kungligheter och rikedom till mer rikedom. Att kanalisera inre förmågor, kreativitet, intellekt, visdom och andra färdigheter hjälper dig också att växa professionellt, vilket i sin tur resulterar i ökat penningflöde.

  4. Kärlek och trofasthet

    Smaragd är stenen i hjärtchakrat. Det öppnar upp hjärtat och rensar alla blockeringar som kan vara orsaken till tilltäppta känslor. Det kommer att få dig att känna dig ljus och glad igen. Det finns tillfällen vi känner att våra känslor leder oss snarare än att vi styr dem. Vi känner oss svaga, överväldigade och offer för våra känslor. Det är då du behöver en smaragd för att rädda dig och ingjuta livskraft i dig. Endast någon som är lätt i hjärtat och fri från mental stress kan älska enkelt och villkorslöst. Använd smaragd för att hantera ditt humör och undvik att bli missriktad av kaotiska och dåliga känslor.

    Handla våra vackra Smaragdsmycken online hos Rosec Jewels

  5. Bättre kommunikation

    Kommunikationsförmåga styrs av min kvicksilverplanet. Astrologiskt, om kvicksilver är starkt placerat i ditt födelsehoroskop, då har man effektiva talförmåga och kommunicerar sina tankar. Och för att göra ditt kvicksilver starkt föreslås användningen av smaragdstenar eftersom det är dess främsta pärla. Om du tillhör den konstnärliga gruppen av människor och måste stå på scen och tala inför publik, kan smaragd hjälpa till att öka ditt självförtroende och förfina ditt tal. Stenen håller dig mentalt lugn, vilket i sin tur hjälper dig att tänka och tala klart. Du kommer att få hjälp med att bli av med stamning och blyghet också, vilket kan vara stora stötestenar i din karriär som kräver att du har utmärkt kommunikationsförmåga.

  6. Fertilitet och förlossning

    Forntida egyptier använde stenen för att behandla infertilitet och lindra smärtan vid förlossningen. Gravida kvinnor ombads att bära en smaragd runt halsen för att undvika olyckor och missfall. Afrodite, fruktbarhetens, kärlekens och krigets gudinna, dyrkades med smaragder. Om du är någon som står inför en komplicerad graviditet och ditt övertänkta sinne säger till dig att vara extremt försiktig, kan du ha smaragden med dig eller bära den som smycke. Eftersom de gamla också använde den som en talisman, kommer den att fungera som ett skyddande medel för dig och ditt barn. Det kommer att öka ditt tålamod och medkänsla, och du kommer att kunna hantera fysiska och mentala förändringar med lätthet.

  7. Synproblem

    Plinius den äldre hade svag syn och använde en gång en smaragd för att se gladiatortävlingar. Det fungerade bra för honom, och han sa som "inte har någon bättre metod för att återställa sina ögon än att titta på smaragden, dess mjuka gröna färg tröstar och tar bort deras trötthet och trötthet." Theophrastus, en grekisk filosof, sade att "smaragden har några speciella dygder; det ger vatten sin färg när det doppas i det. Det vilar också ögonen. " Lapidaries, ädelstensskärare använde smaragder för att ge vila och lugna deras ögon. Förutom det finns det många personliga anekdoter om människor från 2000-talet som använde smaragder för och under sin ögonbehandling, och det hjälpte dem att bli bättre.

  8. botar sjukdomar

    Arabiska gemologer var de första att skilja mellan mystiska och medicinska smaragdstenar. På grund av dess mystik och magi är det också ett effektivt läkemedel. Någonstans kompletterar båda fastigheterna varandra.Smaragder kan bota malaria, kolera, förebyggande av epilepsi, livshotande feber, pest, giftiga effekter, njursten, hjärtsjukdomar, tandvärk, sår, huvudvärk och sömnlöshet.

  9. Psykiska hälsoproblem

    Forntida metoder föreskriver sättet att ta smaragder för att bota känslor av ensamhet. Dess effekter går utöver fysiska botemedel och sträcker sig till hjärnan och psyket hos en individ. Det lugnar rastlöshet och förbättrar minnet. Genom att bära smaragder i form av smycken kan du bli av med ångestattacker, höga stressnivåer, osäkerhet och konstant låga känslor.

Smaragd är en sten som har en lång historia av att ha använts som en kraftfull medicin och talisman. Flera exempel från antiken och medeltiden har dokumenterats där smaragdernas magiska förmågor har räddat människor. Vidare visar tidigare berättelser att ingen har kunnat motstå dess lockelse och tilltalande gröna utseende. Förmodligen av just denna anledning förblir det "stenarnas kung."

Rosec Jewels har några av de bästa smaragdsmyckena som kan hjälpa dig att få fördelar med en sten med en stilkvot.

Rosec Jewels