Table of Content

Utan tvekan är en smaragd en av de mest fantastiska stenarna du någonsin kommer att se. Av just den anledningen är den älskad och önskad av många kvinnor. Inte bara för sin lockande skönhet, utan dess rika historia och många fördelar gör den också till en favorit bland alla. Om ädelstenar kommer med mystiska förmågor är det ett obestridligt faktum att de också kommer med negativa effekter, och det är därför astrologer och healers inte rekommenderar varje sten för alla. För vissa kan smaragder ge rikedom och god hälsa, men för andra kan de vara orsaken till allvarliga psykiska och fysiska åkommor. Därför, innan du bestämmer dig för att bära den, förstå dess lämplighet, för- och nackdelar så att ditt beslut är välgrundat.

Fördelar med Emerald Gemstone

Pros of Emerald Gemstone
  1. Förbättring av kreativitet, konstnärliga talanger och känslighet.

  2. Klarheten i tankar och tal. Du kan kommunicera dina idéer och tankar med precision.

  3. Förbättrade intellektuella förmågor. Dina sinneanalyser rationaliserar och formulerar idéerna mycket väl, vilket inte bara är djupgående utan också speglar din starka individualitet.

  4. Eftersom den är kopplad till kvicksilverplaneten aktiverar den det som i sin tur fyller dig med intelligens som kan ta dig till nya höjder i ditt professionella och personliga liv.

  5. Det lockar till sig berömmelse och framgång för bäraren genom att förstärka deras charm och kvickhet.

  6. Det välsignar dig med mental stabilitet, tydligt beslutsfattande och riktning i livet. Om du är någon med ett instabilt och förvirrat sinne och saknar ett tydligt syfte, kan denna sten vara till hjälp för dig.

  7. Det gör dig mer koncentrerad och fokuserad på ditt arbete.

  8. Det hjälper dig att bli tuffare och känslomässigt starkare. Det kommer att göra dig till en person som kan möta dåliga tider och mentala trauman utan att bli alltför upptagna av dem.

  9. Stenen anses vara utmärkt för blivande mammor eftersom den lindrar smärtan och underlättar förlossningen.

Handla vackra Smaragdsmycken online hos Rosec Jewels

Nackdelar med Emerald Gemstone

Cons of Emerald Gemstone

Om smaragd inte passar kan det orsaka följande problem:

  1. Du kan förlora din mentala stabilitet och drabbas av depression, schizofreni och andra nervösa störningar.

  2. Dina relationer med dina föräldrar, svärföräldrar och barn kan bli sura, vilket, som ett resultat, kan ge dig mer psykiska problem.

  3. Det kan orsaka dig ekonomiska problem och förlust av pengar. Även om du gör ditt bästa för att kontrollera dina utgifter kommer du att uppleva att pengar lätt rinner ut.

  4. Det kan göra dig till en rastlös person, vilket kan leda till att du förlorar tålamod och fokus i livet.

  5. Om du redan har hud- och halsproblem kan det förvärra situationen.

  6. Det kan till och med förstöra bärarens öde genom att skapa olyckliga situationer och få dem inblandade i bedrägerier och felaktiga planer.

Lämplighet

I enlighet med västerländsk praxis förknippas varje månad med en ädelsten. Det tros ge lycka och förmögenhet till dem som är födda i just den månaden.Smaragder är för dem som är födda i maj. De kan uppleva mer kärlek och vänlighet med en smaragd i livet. Enligt astrologi är en smaragd en sten för Kräftan, det vill säga bebisar i juni och juli bör bära smaragder.

Och enligt österländsk tro är smaragd för människor som har kvicksilver som sin dominerande planet. Om inte, så borde åtminstone din dominerande planet vara kompatibel med Merkurius, annars tenderar den att skapa problem istället för positiva effekter.

Poäng att notera - 

Undvik också att bära smaragder om:

  1. Mercury placeras ogynnsamt i ditt födelsediagram.

  2. Små upplevelser och omständigheter påverkar dig.

  3. Du blir lätt attackerad av allergier.

  4. Du ljuger och blir lätt osäker.

  5. Du är redan välsignad med ett lysande minne.

Det fungerar i allmänhet i tre till fem år, varefter man måste byta sten och att kontinuerligt bära den under lång tid kan skapa fler problem. Om du tänker bära ädelstenar för de fördelar de ger, rekommenderar vi att du först konsulterar en förväntad födelsehoroskopläsare eller astrolog. En sten som fungerar för dig kan få dig att känna dig skyddad och låta dig röra dig självsäkert genom dina dagliga ansträngningar. Du kan också välja att ha en smaragd i ditt hem som en dekorativ pjäs och meditera på den när du känner dig låg på energi.

Rosec Jewels