Table of Content

Smaragdstenens betydelse och historia

Smaragden är en ädelsten med en livlig grön färg som ger fantastiska fokalsmycken. Födelsestenen för de som är födda i maj är smaragden. Rätt nyans och genomskinlighet av smaragder kan vara värd mer än en diamant. Smaragder är en symbol för ungdomlig kärlek, romantik och kraftfulla förbindelser, och de är förknippade med gudinnan Venus.

Egypten har de första kända smaragdgruvorna, som är från åtminstone 330 f.Kr. till 1700-talet. Cleopatra var känd för sin kärlek till smaragder, som hon bar i sina kungliga utsmyckningar.

När spanska upptäcktsresande invaderade den nya världen på 1500-talet tog de tillbaka smaragder från det som nu är Colombia. I 500 år använde inkafolket smaragder i sina smycken och religiösa ceremonier. Smaragder byttes mot ädelmetaller av spanjorerna, som värderade guld och silver betydligt mer än stenar. Deras handel uppmärksammade europeiska och asiatiska härskare smaragdens majestät.

Emerald är en medlem av familjen Beryl. När en smaragd placerades under tungan, hävdade legender att bäraren skulle kunna se in i framtiden, avslöja sanningen och skyddas från dåliga besvärjelser. Emerald ansågs tidigare vara ett botemedel mot sjukdomar som kolera och malaria.

Var hittas Emerald?

Colombia, Brasilien och Zambia bryter för närvarande de viktigaste smaragdfyndigheterna. Eftersom dessa tre är de viktigaste källorna, bryts nu smaragder över hela världen och några av de vanligaste platserna är Pakistan, Afghanistan, Ryssland, Australien och USA, där de bryts.

Colombia är hem för några av de bästa smaragderna i världen. Brasilianska smaragder har på det hela taget en djupare ton och ingår tjockare. Mörka inneslutningar är mer benägna att hittas i brasilianska smaragder, medan ljusa inneslutningar, som är vanligare i colombianska smaragder, tros ha mindre inverkan på värdet.

Zambiska smaragder har en blåaktig roll som skiljer sig från colombianska och brasilianska smaragder, samt en svagt gråaktig roll som varken colombianska eller brasilianska smaragder har. Närvaron av vanadin i zambiska och brasilianska smaragder kan också orsaka färgning, även om krom i colombianska smaragder är den vanligaste orsaken till färgning.

Fördelar med smaragd ädelstenssmycken

Många tror att smaragden är en helande sten för både kroppen och psyket. Att bära eller vara nära smaragdsmycken ansågs öka hjärthälsan av många forntida läkare. Dessutom trodde vissa att smaragdens gröna färg och lugnande egenskaper skulle ge lättnad för ögonen och korrigera synproblem. I forntida tider blöts smaragder i vatten över natten och hälldes sedan över ögonen. På grund av sina mytologiska vitaliserande förmågor är det meningen att smaragder ska förnya utmattade organ och behandla delar av kroppen som njurarna, bukspottkörteln och immunsystemet.

Smaragder tros också erbjuda en lugnande energi som ingjuter friskhet och kraft i bärarens attityd. Stenen, som representerar tålamod och medkänsla, genomsyrar bäraren med dessa egenskaper samtidigt som den förbättrar mental klarhet och fokus. Smaragden påstås ge energi som uppmuntrar kreativitet och harmoni bland teammedlemmarna när den förvaras på kontoret. Det är tänkt att hjälpa till med koncentration och kreativitet.

Smaragd födelsestensvård och rengöring

Emerald Birthstone Care and Cleaning

Du kan enkelt ta hand om dina smaragdsmycken. Följ bara stegen nedan för att komma igång:

  1. Rengör smaragdsmyckena med en mjuk mikrofiberduk för att ta bort eventuell olja eller smuts.

  2. Fyll en skål till hälften med ljummet vatten och några droppar mild tvål. Lägg smyckena i tvålvattenkombinationen.

  3. Använd en mjuk tandborste eller en smyckeborste för att rengöra smyckena.

  4. Fyll en andra skål halvvägs med ljummet sköljvatten. Sänk ner smyckena helt i det och se till att dina smaragdsmycken är fria från tvålrester.

  5. Använd en mild, ren mikrofiberhandduk för att torka smyckena. När smycket är helt torkat kan det behållas eller bäras igen.

  6. Undvik att använda ultraljudsrengörare för att rengöra smaragdsmycken.

  7. Använd inte ett kommersiellt smyckesrengöringsmedel på dina smaragdsmycken.

  8. Oljorna som har applicerats på smaragderna kommer att avlägsnas med ultraljudsutrustning och kommersiella smyckesrengörare, vilket orsakar ädelstensskador.

Handla smaragdsmycken

Låt oss ta en titt på dessa fantastiska smaragdsmycken

Smaragdringar

Emerald Rings

Det delikata ljuset som bryts genom stenarna i smaragdringar fångar vårens friska, livfulla gröna färger. Om du letar efter smaragdringar har du kommit till rätt ställe eftersom Rosec Jewels har ett stort urval av dem. Här kan du titta på en mängd olika mönster. Vi erbjuder allt från enkla solitärringar till Art Deco-ringar.

Smaragdhängen

Emerald Pendants

Smaragdens klargröna färg bryter ut som vårblomningar och övergår till mjuka gröna blad. Vad mer kan vi önska oss när vi har möjlighet att hålla vår dyrbara juvel nära våra hjärtan? Vi har ett härligt urval av smaragdhängen. Du kan se det på vår hemsida.

Smaragdörhängen

Emerald Earrings

Maj är återfödelsens och glädjens månad, och födelsestenen är smaragd. Dessa underbara smaragdörhängen är perfekta för alla speciella evenemang. Kolla in vårt fantastiska utbud av smaragdörhängen, som du kan bära med vilken outfit som helst. Dessa underbara smaragdörhängen kan ges i present till någon du bryr dig om. Emeralds skönhet har kraften att driva vilken tjej som helst till vansinne.

Alternativ Birthstone för maj

Grön onyx är ett astrologiskt alternativ till Emerald och förknippas med Merkurius. Det är fantastiskt att kunna hjälpa individer att förbättra sin kommunikationsförmåga. Det symboliserar också evig kärlek, acceptans och medkänsla. Det kan lindra din oro, rädsla, spänningar och stress. Dess saliga gröna nyans ger kraftfulla och behagliga känslor, såväl som det mentala stöd du behöver för att göra de bästa bedömningarna i utmanande situationer.

Slutsats

Emerald har en lång och lysande historia. Du kan helt enkelt fördjupa dig i den vackra smaragdfärgen, som gynnades av många kungliga familjer. Förutom sin skönhet sägs denna magnifika sten ha en mängd fördelar. Och för alla smyckesälskare där ute borde detta vara glasyren på tårtan.

Rosec Jewels