Table of Content

Om och ursprung för namnet

Aquamarine är den där "något blå" stenen du letar efter.

Aquamarine är en blå halvädelsten som tillhör mineralfamiljen beryll. Akvamarin är en kombination av två latinska ord, aqua, som betyder ”vatten”, och marinus, som betyder ”hav”, och tillsammans översätts de som havets färg. Dess egenskaper liknar också havet. Precis som havsvatten är akvamarinen tänkt att ha en lugnande effekt på bäraren. Intressant nog är akvamarins systerstenar morganit och smaragd.

Folk beundrar akvamarin för dess grönblå färg och för dess underbara klarhet. Du kommer också att bli förvånad över att veta att denna mirakulösa sten är mycket prisvärd än diamanter.

Betydelsen av Aquamarine Birthstone och dess betydelse

Man tror att akvamarin är tänkt att hålla sjömännen säkra till sjöss, som det kallas för "havets pärla". Dessutom anses akvamarin också ge lycka i äktenskapet.

Den grönblå stenen är en symbol för lojalitet, ärlighet och för att inte tala om "skönhet". Akvamarin ger skydd från det onda och det sägs också att det ger tillgivenhet och kärlek tillbaka från ett misslyckat förhållande.

Aquamarine gör det bärbara oövervinnerligt och älskvärt och hjälper också till att påskynda intellektet. I äldre tid brukade många par bära akvamarin för att bygga upp sin kärlek. Eftersom stenen anses vara kopplad till månen och hamnar och den har havets helande och lugnande naturegenskaper.

Att tala om betydelsen av akvamarin, det finns så mycket i beredskap. Akvamarin betyder evig ungdom, hopp och framför allt lycka. Akvamarin är mycket uppskattad av de människor som mediterar. Det är en underbar sten för meditationer - den framkallar renhet och avslappning och en känsla av lugn.

Och vänta! Dets betydelse är inte begränsad till detta. Människor förknippar akvamarin med lugn, klarhet, lugn och harmoni.

  • Aquamarinens bibliska betydelse

    Visste du att akvamarin är en av de stenar som nämns i Bibeln?

    Den är förknippad med den åttonde stenen i det nya Jerusalem. Stenen användes för precognition och för att bota ögonsjukdomar. Kallas det eviga livets sten, betraktade människor i medelåldern det som en lyckobringare och ett skyddande medel. Någon som har den här stenen vid sin sida kan slippa missformning eller olyckor.

  • Aquamarine in Judaism

    Enligt 1600-talet trodde judisk tradition att akvamarin är Tarshish-pärla (en kustlinjesten). Översteprästen bland forntida israeliter brukade bära denna dyrbara ädelsten för att läka, lindra andnöd och för att utveckla intelligens.

    Aquamarine födelsemånad - Aquamarine är en marschfödelsesten. Det är intressant hur den delar sin marsmånad med Bloodstone.

Kan vi kalla Aquamarine Lucky?

Ja, självklart!

Aquamarine är en "lycka till" sten.

Enligt astrologer främjar bärandet av ett akvamarinsmycke finansiell stabilitet, ger välstånd i livet, växer affärer och stärker kärleken. Det låter som tur, eller hur?

Att bära akvamarinsmycken är som att ta ett initiativ för att skapa harmoni och balans i ditt liv.

Är Akvamarin ädelsten dyrbar?

Att komma upp ur skattkistan av sjöjungfrur akvamarin anses vara halvädelstenen. Men människor som älskar havet och stranden anser det vara lyckligt och värdefullt.

Denna sten har stora fördelar jämfört med diamant på grund av dess prisvärdhet. Om någon attraheras av färg och vill ha på sig något blått och uppfriskande, då är akvamarin deras första val. Dess semi-preciousness gör den superprisvärd eller budgetvänlig.

Var hittas Aquamarine?

Kvaliteterna hos akvamarin som skrivits ovan har gjort dig nyfiken nog att veta vad denna sten faktiskt hittas.

Till din förvåning finns den över hela världen. Men Brasilien, Kenya, Nigeria, Madagaskar, Pakistan och Kina är några av de platser där det förekommer naturligt. Denna härliga sten får 7 poäng.5-8 på hårdhetsskala, vilket betyder att den är ganska slitstark och kan bäras till vardags med lite försiktighet.

Vetenskapen om akvamarin

Mineralinformation

t2 Cyklosilikat, Beryl t5

Färg

Ljusblå, blekgrön, blågrön, blå; genomskinlig till genomskinlig

Hårdhet

7.5 till 8 (Mohs)

Specifik gravitation

2.67 - 2.71

Refraktionsindex

1.577 - 1.583

Orsak till färg

Värmebehandlad för att eliminera grönt och förstärka blått

Kemisk sammansättning

t2Al2Be3(Si6O18)t5

Akvarans ädelstens historia

Aquamarinens historia säger att denna sten är en skatt från Atlantis.

Aquamarin upptäcktes första gången 1723, från havet i Sibirien. Och i slutet av artonhundratalet bröts de stora fyndigheterna av akvamarin och skickades till Västeuropa.

Olika kulturer tog ut något helt annat än akvamarin. Till exempel trodde romarna att en gravering av en groda på en akvamarin kunde försona fiender och göra dem vänner. Medan både romare och greker uppfattade akvamarin som en sjömanssten.

Aquamarin kallas dessutom som en säkerhetssten för resenärer och är också känd som lyckostenen för fiskfångst.

Denna berylsten beundras av egyptierna, hebréerna, sumererna och grekerna på grund av sin svala och lugna färg.

Har Aquamarine speciella krafter?

Ja, något som är andligt laddat måste vara fyllt med speciella krafter. Alla är inte bekväma med stränder, hav och vattenaktiviteter, men bara genom att hålla denna sten nära dig kan du uppleva att du övervinner din rädsla för vatten.

Dess speciella krafter är relaterade till det självförtroende det ingjuter inom dig genom att ersätta rädsla med mod. Du kommer att uppleva bättre kommunikation och minskad ångest. Alla uppgifter som du har fruktat kan enkelt utföras med denna sten.

Dess speciella kraft är också att ta hand om varje sjukdom och problematiskt beteende relaterat till hypofysen och nervsystemet när det fungerar på ditt halschakra.

Läkande egenskaper hos akvamarin

Det är terapeutiskt på grund av dess färg snarare än dess sammansättning. Denna komfortsten ökar ditt självförtroende.Det främjar harmoni och hjälper till att läka trauman orsakade av känslomässiga och verbala övergrepp. Det hjälper dig också att hantera undertryckta känslor. Det ger dig ett sinne som kan tänka klart och ett hjärta som kan älska orädd. När känslan av frid ökar kan man se framåt i livet.

Den anses vara en sten för alla ändamål eftersom den har förmågan att behandla mentala, fysiska, psykologiska och andliga störningar.

  • Fysisk läkning

  • Andlig helande

  • Mental och emotionell helande

Andliga fördelar med Aquamarine

  1. Avgiftning av kropp och själ

    Aquamarine ger dig kraft genom att rengöra systemet, gör det rent som en blå vattenkristall. Du upplever hög energinivå och positivt flöde av känslor. Det främjar att släppa taget om rädslor och tidigare trauman och ger en känsla av ultimat avkoppling.

  2. Aktivera halschakrat

    Aquamarine är förknippat med halschakrat och ger därmed klarhet i kommunikation och tal. Andliga healers använder denna sten för att läka fysiskt och känslomässigt lidande när skuldkänslan förvandlas till tacksamhet och lycka.

Fysiska fördelar med akvamarin

  1. Balanserar hormon

    Aquamarin kommer att skapa harmoni i kroppen genom att eliminera avfall och gifter. Det botar obalanser i sköldkörteln, tallkottkörteln och hypofysen som blir botade. Det endokrina systemet får en ny boost och som ett resultat blir din immunitet bättre. Detta tar också hand om alla typer av hudinflammationer.

  2. Förbättrar kommunikationen

    Genom att slappna av i sinnet och rena energin runt hypofysen förbättrar det din kommunikation. Det ger mer klarhet i tankar och tal och tar bort överdrivna tankekedjor. Med den här stenen vid din sida kommer du att känna dig mycket mer självsäker när du interagerar med andra individer eller stora grupper.

  3. Bekämpar halssjukdomar

    Sköldkörtel, hosta, bihålor, halsont, tandvärk tas om hand av denna magiska sten. Den bör bäras av sångare och personer i offentliga yrken för att undvika eller behandla eventuella tal- eller sångsvårigheter.

  4. bota ögonsjukdomar

    I historien använde forntida healers akvamarin för att bota alla typer av skador som orsakats av ögonen. De sänkte ner stenen i vatten och tvättade ögonen med den eller använde ibland pulvret av stenen och satte i ögonen för eventuella ögonsjukdomar.

Mental och emotionell helande

Förbättrar den allmänna mentala hälsan

Att meditera på akvamarin eller med akvamarin lugnar dina nerver, genererar en lugnande effekt och löser känslor av aggression, rädsla och rastlöshet. Denna havsliknande kvalitetssten arbetar djupt ner på din mentala hälsa.

Det förvandlar negativa känslor som spänning och stress, panikattacker med rationalitet, medkänsla. Man slutar fastna i händelser och känslor och får vision att se medfödd sanning om livet.

Aquamarine metafysiska egenskaper Aquamarine geologiska egenskaper
  • Aquamarine är en sten av hopp och lycka.

  • Aquamarin är silikatmineral som finns i metamorfa och magmatiska bergarter.

  • Aquamarine skyddar sjömän som havet och gör dem orädda i öppet vatten.

  • Aquamarine är en berylsten, så som smaragd och morganit.

  • Aquamarine har en lugnande effekt på par och säkerställer ett lyckligt äktenskap.

  • Aquamarinens naturliga färg kommer från metalljoner och järn.

Notera - Akvamarin är allmänt känd som en "Stone of Courage" eller "Sailor's Stone" eftersom den indikerar säker och välmående passage över stormiga hav.

Myter relaterade till akvamarin

I skuggan av dess popularitet började många människor tro att stenen är kapabel till allt möjligt. Vilket helt klart inte är möjligt!

Den vanligaste myten som strövar runt är att att drömma om akvamarin innebär att man skaffar nya vänner. Dessutom är en annan myt "att bära akvamarinörhängen ger tillgivenhet och kärlek"

Obs: - Förutom att vara marschfödelsesten är akvamarin också en sten för att fira 19:e bröllopsdag. Och därför är den också känd som 19-årsjubileumsstenen.

Värdet på en akvamarinsten

De viktigaste faktorerna som avgör priset på en sten är skärning, färg, klarhet och karat. Priserna för akvamarin varierar från $300 till $600 per karat. Du kan kanske gå för en billigare version av akvamarin också, men det är sällsynt att du får en akvamarin under $100.

Så, se alltid om stenen kommer med stencertifiering eller inte och köp bara certifierad akvamarin.

Hur använder man Aquamarine bäst?

Om du vill dra full nytta av akvamarinsten kan du förvara den vid meditationsområdet i ditt hem. Man tror att medicinering med akvamarin gör att bäraren når en högre nivå av medvetande och andlig medvetenhet.

Du kan också sätta akvamarinsten i den norra änden av ditt sovrum, område där du ber hemma och platsen där du studerar. Gradvis kommer du att börja märka de goda effekterna av akvamarin i ditt liv.

Aquamarine smycken

Ett smycke som är elegant och som kommer att skapa lugn i ditt liv är "Aquamarine Jewelry".

Aquamarinsmycken är mycket populärare än du tror. Människor älskar att bära akvamarin prydda på hängen, ringar, armband och örhängen. Nu för tiden dras moderna brudar mot akvamarinförlovningsringar för sin stora dag. Och som är absolut acceptabelt, både kulturellt och traditionellt.

Du kan se en enorm samling av akvamarinringar på Rosec Jewels. Akvamarinen som monterats av våra hantverkare är certifierad och konfliktfri.

Tips för att sköta och rengöra en akvamarin

Oavsett hur hård eller hållbar stenen är behöver den rengöras och skötas ordentligt.

Att veta det faktum att akvamarin ligger på 7.5 till 8 på Mohs hårdhetsskala, den har tillräckligt med hållbarhet och den är något reptålig. Dessutom blir den inte så lätt flisad. Men glöm inte att det behöver din vård för att stanna hos dig för alltid.

Så här kan du ta hand om akvamarin och hålla den ren -

  • Håll dig borta från dina akvamarinsmycken från direkt kontakt med din smink och deodrant. Det kommer att matta dina akvamarinsmycken.

  • Undvik att gå till poolen med akvamarinsmycken, eftersom klorvattnet kan skada dina smycken.

  • Ta bort dina smycken när du går ut på gym och spa, eftersom din svett kan ha en skadlig effekt på dina akvamarinsmycken.

  • Förvara dina smycken i en vadderad låda för att förhindra repor.

  • För att rengöra dina smycken kan du använda en fuktig trasa, milt rengöringsmedel, vatten och en mjuk tandborste.

  • Du kan gå för professionell rengöring om dina smycken behöver en djuprengöring.

Rosec Jewels