Table of Content

Topaz-smycken är den mest nominellt laddade och alla kan lägga vantarna på den. Smyckens värld har fascinerande färgtoner under denna ädelsten som huvudhuvudet som inkluderar levande och naturliga färger. Det mest djupgående färgomfånget för blått ses i Topaz och vi har London Blue Topaz, Swiss Blue Topaz och Himmelsblå Topaz som tre varianter för en färg. Tja, var och en har sitt värde och kommer från en viss region på jorden. De dyrbara ädelstenarna har sina egenskaper och egenskaper som kommer att vara fantastiska att läsa. Här är vi med den mest omtalade jämförelsen för att borsta bort förvirringen om vilken ädelsten som är bättre. Du kan ha din tanke men det finns en favorit på juvelmarknaden och vi kommer att avsluta med den. Låt oss komma igång!

Vad skiljer sig mellan Swiss Blue Topaz och London Blue Topaz?

Förutom utseende orsakar många baser skillnader mellan de två typerna av blå topas. Dessa är:

  Schweizisk blå topas London Blue Topaz

Färg - Färg är en av de första och främsta grunderna för skillnaden mellan de två Blue Topaz och dessa skiljer sig från varandra. Du behöver ingen teleskopvy, den kan ses med blotta ögonen.

Färgen på Swiss Blue Topaz är precis som en behaglig sommardagshimmel, som är ljusblå men inte lika ljus som Sky Blue Topaz. Den är ljusare än London Blue Topaz och mörkare än Sky Blue Topaz.

Den mörkaste bläckblå färgen precis som Sapphire eller Tanzanite är London Blue Topaz. Du kommer att ha svårt att skilja på likheten mellan dessa tre men det finns ett pro-tips, den här är blå-mörkgrönaktig färg och kommer att ha ett förhållandevis lågt pris jämfört med de andra två.

Ursprungskälla - De olika ursprungskällorna är den främsta bidragsgivaren till bildningen och olika egenskaper hos stenen. De geografiska platserna för varje ädelsten är olika, låt oss lära oss mer specifikt om dessa två.

Det finns i Brasilien, Sibirien och Tyskland. Här finns de högsta kvalitet som sedan levereras över hela världen.

Majoriteten av dessa kommer från Sri Lanka, Madagaskar, Australien och Myanmar. Det säljs sedan till juvelerare över hela världen.

Marknadsvärde - Marknadsvärdet för dessa två typer av ädelstenar skiljer sig eftersom en anses sällsynt och dyrbar och en annan är mycket lättillgänglig.

Om du är förvånad över den här, är den den mest värdefulla och har nästan 50-75 % mer värde jämfört med London Blue Topaz. Den ser perfekt ut i form av en vigselring och förlovningsring. Du kan kolla det breda utbudet av dessa hos oss.

Den har en intensiv blå färg men är mycket nominellt laddad i jämförelse med Swiss Blue Topaz.

Förfalskning / Typ av behandling - Behandlingen av grov Topaz ger i slutändan färgen till ädelstenen och för dessa två är det helt annorlunda.

Den rika blå färgen beror helt på elektronstråleprocessen.

Det är färgen som uppnås genom standardiserad strålbehandling.

Betydlighet - Varje ädelsten symboliserar något fantastiskt och dessa två är också en symbol för två viktiga livsdrag.

Den som är en symbol för fred och harmoni i ett förhållande är den schweiziska blå topas.

Det är en symbol för klarhet och förbättrar kommunikationen. Det är den som hjälper dig att njuta av bättre tankar.

Båda typerna av blå topas har sin betydelse och skiljer sig mycket från varandra. Marknaden är förvånad över London Blue Topaz. Det finns några fördelar med att köpa den, en är att den är nominellt laddad och den andra är att den är en nära ersättning av Blue tanzanite och blue Sapphire när det gäller utseende. Du kanske har en annan åsikt och vi råder dig att välja den som fascinerar dig mest.

Rosec Jewels