Table of Content

Den sanna symbolen för positivitet och optimism är Citrin. Det är en mycket välmående ädelsten som är födelsestenen för november månad. Det är den som erbjuder ekonomisk frihet till betraktaren, hjälper till att odla en persons inre kraft och självkänsla. Det rekommenderas till personer som älskar att använda ädelstenens magiska kraft för att behandla sina olika problem som hud- eller matsmältningsrelaterade problem. Du kan njuta av gul citrinring med största lätthet genom att bära den regelbundet.

Åtta fakta om Citrine för att förvåna dig

Citrin är den klassiska gula stenen som hjälper dig att fixa ditt chakra, få ordning på dina ryggradsproblem och ge bättre hälsa. Smyckena som hjälper dig att bli bäst av dig själv är här, den gula ädelstenen som tillhör kvartsfamiljen är den kristallklara stenen som har en strålande precis som citron.

1. Citrin bars av drottning Victoria

Victorian Jewelry var en era som förblir oöverträffad och historien avgudar helt enkelt smyckesvalen som gjordes av drottning Victoria. Trenden som hon startade antogs senare av skådespelerskor som styrde film under 1930- och 40-talen. Detta är en av ädelstenarna som ansågs vara drottning Victorias favorit. Hon bar den i form av gula citrinhängen och halsband.

2. Det är lätt att replikera

Bristen på utbildning om ädelstenen slutar ofta med att man köper en falsk eller en repliksten. Detta är mycket vanligt när det gäller ädelstenar och halvädelstenar. Den perfekta citrinen är sällsynt att hitta och marknaden är fylld med repliker. En djup insikt om stenen hjälper dig att förstå skillnaden. En falsk citrin kommer att ha en mörkgul tät färg medan den riktiga kommer att ha en genomskinlig kristall. Nästa gång du köper dina gula citrinsmycken, fråga inte efter ett äkthetsintyg. Vi erbjuder certifierade smycken till varje kund, du kan lita på oss för äkta citrin.

3. Betraktas som sällsynt

Novembers födelsestenssmycke anses vara ett sällsynt smycke och det är det som hjälper dig att överglänsa din personlighet. Detta är den bästa stenen du kan lägga till ditt dagliga bärande av juveler. Tillägget till din klänning hjälper dig att visa upp din stil och dina val på bästa möjliga sätt. Gör det värt det genom att välja din bästa möjliga del av det väsentliga som en del av din look. Det är kul på nästa nivå att betrakta stenen som är sällsynt i naturen som din värdefulla ägodel.

4. Tillhör Quartz Family

Den gul-orange stenen som låter dig dela med dig på bästa möjliga sätt är Citrin. Vanligtvis är kvarts fördelat på jordens yta men denna är sällsynt. Det finns inte i överflöd och är högt prissatt. Det är mycket viktigt att omvandla den grova citrinen till en färdig för att uppnå dess verkliga värde.

5. Ordet Citrin betyder Gul

Den bokstavliga betydelsen av ordet citrin är gul. Den har en klar ljusgul färg och har i vissa fall orange-gul färg. Om din citrin har mörkgul färg är den falsk. Den ursprungliga har en genomskinlig gul färg som nästan ser ut som en klar kristall. Färgen vid första instinkten är den som är namnet på kristallen.

6. Färg är nyckeln till att spåra falsk Citrin

Det mest fantastiska sättet att upptäcka om Citrine är falskt eller äkta är att kontrollera bubblan inuti densamma. Den närmaste ersättningen är gjord av glas och det är mycket lätt att skilja mellan äkta och falsk Citrine. Riktiga sådana är kristallklara och har inga bubblor. Färgen är nyckeln då den falska har en väldigt mörk och intensiv färg i jämförelse med den riktiga. Den riktiga kommer att ha en mycket ljus färg. Det kommer att hjälpa dig mycket, se bara till att dina gula citrinringar är äkta och sällsynta.

7. Populariteten växte under 1700-talet

Det är den period då romantiska associationer blev kända och kärlekssymbolen älskades. Kärlek får dig att se vacker ut och det är Citrine också. Den ansågs vara en viktig sten och var en uppskattad ägodel som skänktes av älskare till sin älskade.

8. Kinas framgångssten

De människor som har blomstrat inom sitt studieområde förlitade sig ofta på citrin för turfaktorn. Det anses vara en biljett till framgång och prestation av kinesiska forskare. Den perfekta stenen för att uppnå pedagogisk skicklighet är Citrinstenen för människor. Det bjöd på lycka och förmögenhet att få de goda betygen.


De fantastiska fakta om Citrin kommer att dra dig mot kristallen och du kommer att ha den bästa tiden i ditt liv. Det klassiska sättet att få ut det mesta av den tillgängliga stenen är att bära den i form av gula citrinörhängen. Du kan bara bära den och se elegant ut medan du klär dig för arbetsplatsen eller bara för en kaffedejt. Du kan veta mer om Citrine i vår guide.

Rosec Jewels