Table of Content

Länge har Regal Rubes varit en symbol för kärlek, mod och passion. Dess livfulla röda färg och starka egenskaper har alltid hållit denna sten till en favorit bland kungligheter och krigare. Den har inte bara prydts på kungars och drottningars tiaror och kronor utan har även själv fått titeln "Kung av ädelstenar." Diamanter, som är de mest populära, får den första preferensen för smycken för de flesta individer. Men rubin, som är den mest lockande och hårdast färgade ädelstenen, plockas ofta upp nu för tiden. Ibland är det bra att avvika från neutrala och regelbundna val. Rubiner hjälper dig att uppnå båda genom att tillföra livlighet och sällsynthet till din ring. Det finns flera andra anledningar till varför du bör välja Ruby som din förlovningsring. Låt oss ta en titt.

Varför välja Ruby förlovningsring?

Hård och hållbar

Rubiner är en av de hårdaste ädelstenarna efter diamanter, med en poäng på 9 på Mohs skala. Vi har sett kungliga smycken gjorda av rubin som, även efter så många år, lyser som nya. Så det här är definitivt en långvarig ädelsten. Detta är något du kan bära varje dag då stenen kommer att kunna hantera skadorna som kommer med exponering för vardagens stötar och stötar. Dessutom är de lätta att sköta och rengöra hemma. Deras livfulla färger bleknar inte lätt. Myanmarrubiner är av högsta kvalitet, eller labbodlade rubiner är också ett bra val.

Rubiner symboliserar hälsa, rikedom och kärlek

Den röda färgen på rubiner är en symbol för kärlek. Så många gånger har vi sett rubinstenar bli en del av förlovningsringar för att symbolisera kärlek och passion. 1960 presenterades prinsessan Margaret med en blomknoppformad rubin- och diamantförlovningsring av sin fästman, Antony Armstrong-Jones. Sarah Ferguson, hertiginna av York, fick också en blommig rubinförlovningsring av prins Andrew. Drottning Elizabeth är också känd för sin enorma samling rubinsmycken, som inkluderar rubyringar, rubybroscher, rubinhalsband och andra typer av ruby smycken bitar.Européer har värdesatt rubiner inte bara för sin rika lyster utan för de ultimata fördelarna som de erbjuder när det gäller kärlek, hälsa, rikedom, äktenskap och visdom. Framgång. Deras långa umgänge med kungligheter har gjort dem till symbolen för makt och rikedom. Man trodde att rubiner kunde ge lycka till äktenskap genom att använda dem i förlovnings- och bröllopsband.

Ruby är en bra investering

Rubiner kallas "kungen av ädelstenar" av en anledning. På grund av deras ökade efterfrågan och brist, är de högt prissatta stenar.Denna sällsynthet gör det till det säkraste och ett av de bästa investeringsalternativen. Deras marknadsvärde och efterfrågan är till och med bättre än diamanter. Myanmar rubiner säljs för över 35 miljoner dollar.

Ruby är sällsynt och dyrbar ädelsten

Rubinernas sällsynthet, hållbarhet och höga värde gör dem till en dyrbar ädelsten. Och detta är anledningen till att det är ett perfekt val för förlovningsringar. Populär uppfattning är att färglösa diamanter är de mest eftertraktade och sällsynta av alla, men rubiner är mycket ovanligare än diamanter och i hållbarhet ligger de inte efter utan matchar diamanter. En av de hårdaste färgade ädelstenarna är rubin. Trots det är priserna på vissa rubiner högre än diamanter.

Ruby är passionens ädelsten

Dess röda färg förknippas ofta med passion och romantik. Rubinen är kopplad till ditt hjärtchakra och har förmågan att aktivera den och öppna kärlekens dörrar. Av just denna anledning är stenen idealisk för förlovning, alla hjärtans dag och jubileumspresenter. Ruby förknippas traditionellt med 15:e och 40:e bröllopsdagarna. Att ge din partner en rubinring kommer bara att göra henne lycklig för resten av livet.

Hur man väljer Ruby Ring

Välj färgen på rubinstenen 

Rubiner finns i olika toner och nyanser av rött, från rosaröd till lilaröd. Men färgpreferensen är ett individuellt val. Vissa gillar det ljust rött, och vissa går för lila och bruna nyanser av rött. Detta påverkar priset på stenen. Duvblod är den mest åtråvärda färgen och kommer därför till ett högt pris. Men det är inte nödvändigt att välja toppfärgen rubin. Du kan välja en som tillfredsställer din budget och färgsmak. Observera nyans, ton och mättnad. För ett bra utseende måste den primära nyansen vara röd. Tonen definierar stenens mörker. Den bästa kvaliteten och de mest uppskattade rubinerna är de som varken är för mörka eller för ljusa. Mättnad definierar intensiteten av en rubins nyans. Rubinens intensiva röda nyans gör den mycket värdefull jämfört med andra med mindre livfulla nyanser.

Fokusera på skärningen av rubinädelstenen

Skärningen av en sten definierar dess briljans, gnistra och övergripande utseende. Dålig kapning kan slösa bort stenen, medan finskuren sten tar fram det bästa i den. Ett dåligt snitt kan också påverka stenens hållbarhet, vilket gör den spröd och benägen att flisa och gå sönder. Du kan hitta rubiner i alla typer av snitt, men de mest eftertraktade och mest köpta är runda briljantsnitt. Ovala, päron- och markissnitt är också vanliga. För att utvärdera rätt snitt, observera dess symmetri, transparens, gnistra och att dess facetter är proportionella.

Välj perfekta inställningar för Ruby Gemstone

Eftersom rubiner passar bra med alla typer av metall kommer det inte att vara fel att kalla dem mångsidiga. Man bör se till att stenen sätts på metallen på ett sätt så att dess sanna färg inte döljs. Rubiner med gult guld eller roséguld ser mer speciella ut, men allt beror på personliga preferenser.

Skötseltips för dina Ruby Rings

Rubiner kan enkelt rengöras hemma med tvålvatten och en tandborste. Undvik att blötlägga det i lösningen över natten; lite skrubbning borde räcka. För att behålla dess charm intakt, försök att inte utsätta den för extrema temperaturer, starka kemikalier, parfymer eller lotioner. Förvara dem också separat eftersom deras hårdhet kan skada andra mindre hållbara stenar.

Jag hoppas att den detaljerade guiden kommer att vara användbar för dig i ditt val av ruby förlovningsringar. Bara att veta varför du väljer något och hur det kommer att tjäna dig på lång sikt hjälper dig att fatta rätt beslut.

Rosec Jewels