Table of Content

Vad är en januarifödelsesten?

Januari Birthstone, Garnet är en grupp silikatmineraler som har över 20 olika sorter av granat. Dessa sorter är populärt kända som arter. Dessa arter är gjorda av samma fysikaliska egenskaper men olika kemiska egenskaper. Användningen av granat, särskilt röd granat, har varit utbredd sedan bronsåldern. Dess sex primära arter heter "Pyrope", "Almandine", "Spessartine", "Grossular", "Uvarovite" och "Andradite".

Historien om januari Birthstones symbolism

För de gamla var januarifödelsestenen en symbol för blod, livskraft, skydd och Kristi offer. Dess mest populära röda färgvariant kallades "Carbuncle". Karbunkeln har nämnts i olika religiösa och kulturella texter där den beskrivs som en sten som avger ett starkt ljus även i totalt mörker. Därför är granater kända för att lysa upp din väg och hjälpa dig att resa genom mörkret.

Garneter användes som ädelstenar eller slipmedel. I tidigare tider bar krigare och sjömän granater för att förhindra fiendens attack eftersom de trodde att det var en skyddssten. Vissa krigare använde granatpellets eftersom deras tro var att deras röda färg skulle läka sår och skador. Prästerskapet under medeltiden behöll detta som en symbol för Kristi blod och offer.

Enligt grekisk mytologi var stenen en kärleksgåva och ett tecken på vänskap. Två vänner eller älskare skulle ge varandra granater under avskedet, för att symbolisera en säker återkomst och förening efter resan.

Den rika stenen har lyckats locka människors uppmärksamhet och de mytologiska berättelserna runt den har gjort den mer symbolisk, vilket fortsätter till idag. Dess fördelar har sträckt sig till livets professionella, andliga och fysiska områden.

Januari Birthstone: Granatets betydelse och färg

Garnet är en vacker januarifödelsesten som finns i olika färger. Ordet granat kommer från det latinska ordet "Granatum" som betyder frön, eftersom stenen liknar fröets form eller färg precis som granatäpple.

Oftast kommer granat i en djupröd nyans, även om den faktiskt har en mängd olika färger som består av grönt, gult, blått, svart, brunt och mer.

Garnet har i princip olika mineralarter som inkluderar "Pyrope", "Almandine", "Spessartine", "Grossular", "Uvarovite" och "Andradite".

Dessa olika arter kan ha variation i färg, transparens och andra fysikaliska egenskaper. Låt oss diskutera dessa viktiga arter.

  • Almondine : Almandine Granat är typiskt djupröd till färgen och känd för sin hårdhet och hållbarhet. Det symboliserar djup kärlek, passion och begär.

  • Pyrope: Pyrope är ett annat mineral av granat, namnet "pyrope" kommer från grekiska ord "pyr" betyder eld och "ope" betyder öga, vilket hänvisar till dess eldröda färg.

  • Spessartine : Spessartine är främst ljusorange till färgen och även känd som Mandarine Granat. Det hjälper till att främja stabilitet, balans och ansluter till jordens energi.

  • Grossular : Grossular kan visa nästan alla regnbågsfärger. Finns vanligen i grön färg men kan också vara brun till gul.

  • Uvarovite : Uvarovite är en av de sällsynta medlemmarna i granatgruppen. Känd för sin förtrollande smaragdgröna färg. Den har en liten färgskala från medium till mörkgrön.

  • Andradite : Andradite är välkänt för sin variation av färger och egenskaper. Dens färg kan vara röd, gul, brun, svart och grön.

Fördelar med January Birthstone

  1. Ökar professionell framgång

    Boosts Professional Success

    Troningen säger att en som strävar efter framgång i arbete och affärer kan placera granatstenen eller kristallen på sin arbetsplats. Det kommer att ge rätt push genom att ge personen enormt fokus och beslutsamhet. Med ett fokuserat sinne får du klarhet och nya idéer också, för att ta din karriär till nya höjder.

    Det kommer att locka dig mer positivitet och överflöd, vilket kommer att göra dig till en uppfylld person i professionella och ekonomiska frågor.

  2. Antänder kärlek och passion

    Ignites Love and Passion

    Stenen är känd för passion, kärlek och intimitet. Att ha en granat vid din sida hjälper dig att attrahera ditt livs kärlek. Och om du redan är i ett förhållande och kämpar dig igenom det, kommer den röda stenen att hjälpa dig att tända den förlorade gnistan inom dig och din partner. Du kommer att känna dig närmare din partner. Stenen beskrevs en gång som "den frusna lågan av det mänskliga hjärtat."

  3. Lättar depression

    Eases Depression

    Att vara en sten i rotchakrat gör det dina rötter starka. Med enkla ord, det gör dig till en person med en starkare identitet genom att dämpa din depression och rädsla. Du kommer att känna dig upplyft både fysiskt och känslomässigt. Låga energinivåer hämmar tillväxten och håller dig känslomässigt olycklig för det mesta. Att bära granat kan förbättra ditt energiflöde och få dig att känna dig föryngrad. Det är till hjälp för att hantera känslomässiga trauman också.Rensar Writer's Block

  4. Rensar Writer's Block

    Clears Writer’s Block

    Medla på Garnet hjälper dig att övervinna ditt kreativa block.Ibland, på grund av brist på inspiration och ibland på grund av ett igensatt sinne, kan vi inte tänka klart eller komma på nya idéer. Stenen ger dig maximal klarhet vid rätt tidpunkt. Därför kan författare skriva med ny energi, och människor inom andra kreativa områden kan också dra liknande fördelar av det.

  5. Behåller fysisk hälsa

    Maintains Physical Health

    Det finns många fysiska problem som tas om hand av den kraftfulla granaten. Problem som låg libido, dålig blodcirkulation och hjärtsjukdomar. Dess starka koppling till rotchakrat gör den utmärkt för reproduktiv hälsa för både män och kvinnor. Eftersom den hämtar energi från jorden kan den hjälpa till med att bli gravid, ta itu med hälsoproblem under graviditeten och förnya kärlek, passion och sexualitet. Och dess koppling till hjärtchakrat föryngrar cirkulationen och förebygger hjärtsjukdomar.

  6. Lyfter mental hälsa

    Uplifts Mental Health

    Garnet tar inte bara hand om din fysiska hälsa, utan också din mentala hälsa. Genom att spola ut toxiner från din kropp gör det ditt sinne lättare och gladare. Du kommer inte längre att känna dig plågad av dåliga känslor som svartsjuka, självtvivel och osäkerhet. Värmen och livskraften inuti stenen ger bäraren ett upplyft sinnestillstånd. Människor som lider av lågt självvärde och känslomässig sårbarhet kan också utnyttja det.

  7. Modestatement

    Verkligen! Januari Birthstone-smycken kan stylas med alla dina kläder för att skapa en fashionabel look. Den djärva röda färgen kommer att ge en omedelbar färg till varje look, oavsett om du går med ett granatarmband, örhängen, halsband, ringar eller mer. Det gör det möjligt för individen att göra ett uttalande samtidigt som han införlivar sin födelsesten.

    Låt oss se detta granathalsband, som visar upp en granatsten i mitten av ett hänge som lägger till en rätt färgton som enkelt lyfter din outfit med sin minimala och enkla look.

  8. Intim och personlig

    Vilket bättre sätt att överösa din speciella person med kärlek än att presentera födelsestenssmycken som bäst talar till dem?

    En födelsestensring i januari representerar ens födelsemånad och trodde astrologiskt att den tar bort alla negativa och onda energier. Det är därför som födelsestenssmyckena är en perfekt present till dig själv eller nära och kära.

    Par bär också varandras födelsestenssmycken för att visa tillgivenhet för varandra och koppla djupare.

Healing Properties of January Birthstone Garnet

Förutom välstånd och tur har January Birthstone också fysiska och mentala läkande egenskaper som hjälper till att skapa frid, självtillväxt, främja den känslomässiga stabiliteten och rensa ut alla giftiga energier.

Garnet hjälper till att balansera egenskaper som energi, sexlust, ger känslomässig stabilitet, uppmuntrar överlevnadsinstinkt, mod och hopp.

Dessutom är det förknippat med andlig tillväxt och transformation. Energin från granatsten tränger igenom kroppens djupa lager. Hjälper till att lungorna, ryggraden och hjärtat fungerar korrekt.

Chakran:

Garnet är i grunden förknippat med många chakran. "Chakran" är de inre kroppsenergierna som hjälper våra specifika organ att fungera på sitt bästa. Låt oss ta en titt på några av granatchakrana.

  • Root Chakra

    'Root Chakra' hjälper i princip till fritt flöde av energi. Granat är starkt kopplat till rotchakrat och hjälper till att associera med den djupare känslan av stabilitet.

  • Solarplexus Chakra

    'Solar Plexus Chakra' förknippas inte traditionellt med granat. Citrin betraktas ofta som en kraftfull sten för solarplexuschakrat, eftersom den bär energin av överflöd, personlig kraft och självförtroende. Förbättrar ens förmåga att uttrycka sig och visa sina önskningar.

  • Hjärtchakrat

    'Hjärtchakra' är beläget i mitten av bröstet, förknippat med kärlek, passion, känslomässig stabilitet och hjälper till att prioritera självkärlek. Granat hjälper i allmänhet till att aktivera hjärtchakrat för att framkalla känslor av kärlek och passion.

Roliga fakta om granat: January Birthstone

  • Garnet är relativt en hård ädelsten, hårdheten varierar från 7 till 7.5 på mohs skala.

  • Garnet är populärt för mörkröd nyans, men kan ses i olika färger som grönt, svart, rött, orange, brunt, gult och mer (förutom i den blå nyansen)

  • Garnet är också en kraftfull sten som hjälper till att främja individens tillväxt, mentala stabilitet samt ger skydd mot negativa energier.

  • Man tror också att Tjeckoslovakien under 1300- och 1800-talet var den största tillverkaren av granatsmycken i världen.

  • Garnet Stone ser också ut som Ruby, på grund av deras liknande nyans och utseende.

Avskiljningstankar

Ta tag i den här härliga stenen och du kommer att släppa alla intryck som blockerar din väg till ett hälsosamt och lyckligt välbefinnande. Sättet som det ledde vägen för Noa i mörkret, kommer det att belysa din väg också. Den glittrande energin från ädelstenen kan tillföra vitalitet till allas liv, kan fylla någons hjärta med värme och kan hjälpa vem som helst att höja sig över livets vardagliga händelser.

För att känna Garnets fördelar i ditt liv kan du köpa Garnet Jewelry från Rosec Jewels. Välj mellan trendiga eller klassiska Garnet-ringarGarnet-örhängenGarnet-armbandGarnet-hängehalsband för att pryda dig själv och bjuda in fler ljus och positivitet i ditt liv.

Rosec Jewels