Table of Content

I gamla tider förväxlades peridot för en smaragd, och därför är den också känd som "kvällssmaragd". Dess likhet med en grön smaragd och hur den utstrålar en livlig grön färg under ljus gör att den ser ut som en smaragd.

Historiskt trodde folk att peridot var fylld med fenomenal förtrollad kraft. De gamla sa att peridots placering med guld gör att den når sin högsta förmåga som en amulett som kommer att eliminera mardrömmar, onödiga bekymmer och skrämmande syner. Traditionellt är peridot känd för att hjälpa till med relationer och sägs rensa sinnet från kaotiska känslor.

Peridotläkande egenskaper

Peridot är känt för sina anmärkningsvärda helande krafter. Det sägs att bara genom att hålla i ädelstenen kan du känna dess terapeutiska effekt. Från en djup känsla av lugn till god hälsa, från vilsam sömn till återställd hormonbalans och från harmoni i kroppen till harmoni i sinnet och själen, är bara några av de fördelar du kan förvänta dig efter att ha tagit in Peridot i ditt liv. Låt oss gå lite djupare och lära oss hemligheterna bakom denna fantastiska ädelsten.

Fysiska läkande egenskaper

Peridot, som kommer från den djupa jordens mantel och meteorer, är inget annat än en naturgåva. Och varje gåva från naturen skulle bara ge godhet till jorden och dess människor.Peridot är inte annorlunda. Ädelstenens massor av helande egenskaper gynnar alla som använder den exceptionellt väl.

Forntida läkare ansåg Peridot för att vara en naturlig läkare för sjukdomar i levern, gallblåsan och matsmältningsbesvär. På grund av sin frodiga gröna färg har den också förknippats med avgiftning av kropp och själ. Det hjälper till med cell- och vävnadsregenerering, förstärkning av ämnesomsättningen och reglering av hjärtfrekvens och blodtryck genom att korrigera binjurarna och endokrina systemen. Denna pärla behandlar också hudallergier, hjälper till att bli av med utslag och ger en hälsosam lyster till ansiktet. Utöver det har peridot förmågan att minska kroppsvärk och kroppsbesvär under feber och förlossning. Så nyblivna mammor kan känna sig tillfreds med dess lugnande effekt under sammandragningar.

Mentala och emotionella helande egenskaper

Peridot, med sina känslomässiga helande krafter, öppnar bärarens hjärta och renar det. Peridots ekovibrationer låter dig läka från tidigare sår och trauman.

Peridot är verkligen en pärla när det kommer till mentala och emotionella helande egenskaper. Det säkerställer att du har ett lugnt sinne i tider av ångest. Stenen ger dig mer ljus och livskraft. Du kan uppleva emotionell stabilitet med stenen eftersom den minskar humörsvängningar och ökar en känsla av trygghet. Det blir enkelt att släppa svåra beteenden och mönster, såsom känslor av avund, bitterhet och ångest mot någon.Peridot hjälper till att släppa allt detta onödiga, tunga bagage som du kan ha burit på i flera år. Det lär ditt sinne att vara fristående och fri.

Peridot lindrar all din stress och ångest genom att spola ut alla negativa känslor från systemet. Att hålla fast vid känslor av svartsjuka, förbittring, bitterhet och agg mot andra kan orsaka omedvetet övertänkande och djupt rotad ångest. Dessa är orsakerna till påverkad sömn och känslomässig obalans. Denna blinkande gröna ädelsten kommer att dra dig ut ur mörkret och få dig att kliva in i det starka solljuset.

Eftersom peridot hjälper till att uppnå mental koncentration, är den också känd som "Studiestenen". Kedjan av tusentals tankar som håller dig distraherad medan du gör saker som kräver enorm koncentration, som att studera och läsa. Håll peridotstenen eller kristallen nära dig och få jobbet gjort utan ansträngning. Detta är en ädelsten som ger dig det fokus och den energi du behöver när du gör en svår uppgift. Rekommenderas starkt för akademiker och studenter.

Metafysiska egenskaper

Ädelstenen peridot ansluter till både hjärtchakrat och solar plexus-chakrat och ger grunden för balans och stabilitet i sinnet och kroppen.

Solar plexus chakra definierar din kärna. Känslor som ego, viljestyrka och njutning regleras av det. Om det blir blockerat eller tilltäppt kan hela känslan av att vara tråkig. Du kan känna en förlust av syfte och motivation i livet och kan bli en person som saknar livskraft och en känsla av värdelöshet. Aktivera och rensa ut energierna i ditt chakra med peridot eftersom det kommer att fylla dig med ny energi, entusiasm och riktning som du har väntat på.

Hjärtchakrat styr känslorna av kärlek, tillit, hat och tvivel som du möter varje dag. En individ med ett blockerat hjärtchakra kommer att kämpa i frågor om relationer och bindning. Du kan känna avundsjuka och rädsla även när det inte finns någon anledning att känna det, allt på grund av energier som har fastnat i ditt hjärtchakra. När vi begraver för många känslor inom oss och inte ger dem utlopp, det är då vi känner oss handikappade i hjärtefrågor. Med hjälp av peridot ädelstenssmycken kan du övervinna oönskad förstörelse och ta ett steg i din kärlek. Peridoten i ditt liv kommer att få ditt hjärta att lysa som ett ljus.

Utseendet på denna livliga sten matchar helt dess inre potential. Det ser ännu mer fängslande ut i smyckesdesigner. Det är det bästa sättet att suga upp alla dess potenta egenskaper genom direkt hudkontakt. Du kan skaffa dig peridothalsband, peridotarmband, peridotringar, peridotörhängen, peridotpannband, cabochons och andra typer av peridot smycken. Men man måste notera att den kommer in vid 6.7 på Mohs-skalan, vilket betyder att pärlan är tillräckligt hållbar men inte en som du kan bära varje dag. Den är av skör kvalitet. Om du planerar att köpa peridotsmycken, se till att hålla dem borta från grova eller ojämna ytor och för mycket värme.

Få mer balans, lita på ditt hjärta och frihet från inre demoner av svartsjuka och skuld, med denna ädelsten, peridot, som tar dig under sitt solsken och hela ditt väsen kommer att glädjas i lycka.

Rosec Jewels