Table of Content

Ädelsten som är fylld med kärlek, tillgivenhet och en perfekt symbol för renhet- Diamant. Även om man tror att diamant ger uthållighet till bäraren. Diamant är en sprudlande och mest värdefull ädelsten som fick en udda och evig inverkan när man såg den. Dess mystiska läkande egenskaper och hållbarhetsfaktor gör en diamant till den mest operable och älskvärda ädelstenen genom tiderna. Denna ädelsten i april har mycket mer att erbjuda för sina kunder som omfamnar deras liv, själ och hälsa på ett framträdande sätt.

Vad är diamantädelsten exakt?

Med enkla ord är denna födelsestensdiamant i april ett mineral som är sammansatt av rent kol. Det är de hårdaste naturligt förekommande ämnena som är mycket erkända som en dyrbar ädelsten. För sin extrema hårdhet har denna dyrbara diamant många industriella tillämpningar. Diamantens briljans, hårdhet och slående gnistra gör ädelstenen till en imponerande sådan.

Historia bakom diamantädelstenen

De dyrbara och äkta diamanterna är en sällsynt och udda present till dina nära och kära. Diamantordet adopterat från det grekiska ordet Adamas som betyder "oövervinnelig" och det kommer i livfulla färger som är svart, blått, gult, rött och många fler. Även om färgen på diamanten främst beror på vilken typ av förorening som blandas i den. Det anses vara det hårdaste ämnet runt om i världen, denna ädelstensdiamant i april har sin egen enorma historia som måste avslöjas för att förstå den mer exakt.

Först upptäckt i Indien

Tidigst kom diamanterna till på 300-talet runt om i världen. Diamanterna bröts och upptäcktes först i Indien och på sanskrit är det känt som "åskbult", "Vajra" och "Indrayudha" som är krigarguden Indras vapen och det är redan tilltalat som det mest värdefulla materialet.

Diamant i Europa

Diamanter började dyka upp i européernas länder på 1200-talet. Dessutom på 1500-talet, när diamantfacetteringen utvecklas, blir diamanterna mer framträdande och större upptäckts. Även om dessa ädelstenar började dominera de små stenarna och de större stenarna med sin skönhet på 1600- respektive 1700-talet. På 1200-talet gjorde Frankrikes Ludvig IX en regel att diamanter endast är reserver för de kungliga bara för dess värde, fromhet och sällsynthet. Vidare tas diamanten till de kungliga juvelerarna bara för att göra smyckena för snälla och drottningar

Första diamantskärningsindustrin

I takt med att efterfrågan på diamant ökar, grundades den första diamantskärningsindustrin i handelshuvudstaden Venedig efter 1330. Diamantskärning tog sig till Paris och sedan gick det till Antwerpen och Brygge fram till 1300-talet.

Diamant idag

I dag bryts diamant i cirka 25 länder och dess produktion ökar aggressivt. Det stod tydligt att Indien enbart producerar 100 miljoner karats diamanter på årsbasis följt av Ryssland, Sydafrika, Australien etc.

Världens största slipade diamant - Kohinoor (Koh-i-Noor)

World’s largest cut diamond - Kohinoor (Koh-i-Noor)

Den legendariska Kohinoor eller Koh-i-Noor är världens dyraste diamant genom tiderna och dess massiva vikt är 105.6 karat. Det är en oval diamant som är omgiven av mystik och legender. Man tror att denna lyxiga diamant bryts i Indien på 1300-talet. Bortsett från detta har denna dyrbara alltid varit kontroversiell eftersom det sa att Storbritannien stal denna legendariska diamant Koh-I-Noor som tillhör Indien. Rätt eller fel, den brittiska dynastin förvärvade denna sten i mitten av 1800-talet och prins Albert låter skära den från 186 karat till 105 karat.6 karat med avsikten att öka dess briljans och gnista.

Diamantfärg

Vi vet att diamanten är en ädelsten i ren vit färg men vet ni alla att det inte är en sanning, vår mest älskade ädelstensdiamant finns också i vackra nyanser och varje färg har sin egen betydelse som förklaras här:

  • Röda diamanter

    Symboliserar mod och den här typen av diamanter är extremt värdefulla och sällsynta

  • Orange diamanter

    Det är symbolen för energi och entusiasm som också är en av de mest sällsynta färgade diamanterna

  • Gula diamanter

    Yellow Diamonds tog upp vänskapen och lyckan. En av de vanligaste och snyggaste färgade diamanterna som kan vara de bättre ersättningarna för förlovningsringen.

  • Rosa diamanter

    Den anger kreativitet, glädje och romantik som är ganska sällsynt och typ av de vackraste diamanterna genom tiderna.

  • Blå diamanter

    Den blå diamanten är en symbol för makt och kungligheter som är sällsynt och man tror att om man ger blå diamant till någon betyder det att de visar kärlek och respekt mot dem.

  • Bruna diamanter

    Det är en symbol för ödmjukhet och representerar din balans och inre styrka.

  • Svarta diamanter

    Black Diamond är en symbol för oföränderlig kärlek som förknippas med passion, handling och energi.

Vad symboliserar diamant och dess betydelse?

Vi har alla hört att diamant är en symbol för evig kärlek och omsorg som varar för evigt. Att ha dessa smycken i din garderob är inget mindre än en välsignelse som är ovärderlig och hög efterfrågan som varje skönhetssignora vill ha.

  • Idag är diamant en sådan ädelsten som är en önskan i varje hjärta och mest älskad som förlovningsring. Detta koncept kom från styrkan och oövervinnerligheten som diamant förknippade i sig själv, vilket är vad ett engagemang
  • Även om diamant har kommit med otaliga symboler genom århundradena och olika civilisationer från gruvdrift till smyckenstillverkning.
  • Diamant är kopplat till kunglighet, rikedom och makt. Bortsett från det symboliserar den också lyxen och representerar status och utstrålar också överflöd.
  • Man kan pryda dessa ädelstenssmycken i april för att beteckna både skönhet och lyx. Dess höga gnistra och ljusstyrka är den främsta källan till elegans som tjänar high-end fashion statement.
  • Det är symbolen för engagemang för partnern och omfamna den livslånga kärleken.
  • Den har den enorma kraften av helande som kan vara både fysisk eller mental. Förutom det botar det glaukom och rensar synen.
  • Dessa ädelstenar ökar medvetenheten, väcker inre själ, ger dig mental klarhet och hjälper dig att uppnå ditt livsmål.

Diamant som födelsesten i april

Diamond as a April birthstone

Om vi ​​talar om Diamond Birthstone Smycken Ring astrologiskt så är det en traditionell birthstone i april månad. Så småningom har det betydelse för dem som är födda i denna aprilmånad och tänkte ge bättre relationer med sina nära och kära och öka sin inre styrka. Att bära Diamond Birthstone Ring hävdar tydligt sådana fördelar som är balans, klarhet och överflöd. Det anses vara en förmögenhetsädelsten för de aprilfödda folken. Det finns följande historiekäpp bakom denna dyrbara pärla som kommer att uppskattas att läsa.

Ursprunget till diamant som en födelsesten i april

Detta är vi alla vet att varje ädelsten är förknippad med en specifik födelsemånad och sätter en unik betydelse för dess bärare. man trodde att under den bibliska tiden hände detta ursprung till födelsestenar när prästens rustning fascinerades av 12 mest värdefulla färgade ädelstenar. Allt eftersom tiden gick, kom traditionen att bära ädelsten in i kulturen oftare. Man trodde att varje sten har lyckobringare kopplat till den specifika födelsemånaden.

Saker att tänka på när du köper födelsestenssmycken i diamanter online

Things to keep in mind while buying diamond birthstone jewelry Online

4C's av diamant Birthstone

  • Klipning: Slipningen är den mest avgörande aspekten av en diamant eftersom den bestämmer stenens övergripande utseende. Om diamanten lyser starkt under alla blixtförhållanden betyder det att den är välskuren. Diamanter med en dålig skärning kommer inte att ha mycket glitter. Snittet är ansvarigt för att ge diamanten dess briljans, eld och scintillation. Det kommer att bli en plötslig attraktion mot en finslipad diamant. Som lekman kan det vara svårt för dig att bedöma snittet på egen hand, så köp en diamant vars slipgrad bestäms av ett välrenommerat och pålitligt ädelstenslaboratorium.
  • Färg: Färgaspekten bestämmer det visuella utseendet på diamanten. Diamanten kommer i olika färger, från gul till färglös. Det är inte så svårt att utvärdera med blotta ögon. Om stenen ser färglös ut för blotta ögat är det en bra affär att köpa. Helt färglösa diamanter (som verkar färglösa även under 10x förstoring) är sällsynta och därför mycket dyra. På betygsskalan betygsätts de mellan D till Ö. Sällsynt kvalitet, D-graden är den högsta och ges när diamanter är färglösa och Z-graden ges till diamanter när de har gul eller brun färg synlig med blotta ögonen.
  • Klarhet: Klarhet är en annan mycket viktig faktor för att utvärdera det verkliga värdet av en diamant. Det är måttet på frånvaron av brister i en diamant. Varje diamant har inneslutningar inom sig och fläckar på dess yta. Varje diamant får några interna egenskaper under formation. Diamanter med noll inneslutningar och fläckar är mycket sällsynta och mycket dyra. Ljusinneslutningar som inte är synliga för blotta ögonen är inte skadliga, men de med synliga och starkare drag kan se mindre tilltalande ut. För detta också behöver du en betygsrapport från ett pålitligt gemologilabb.
  • Karat: Karat är måttenheten för diamanter. En 1 karats diamant är 0.2 gram. Priset på diamanten ökar med karatvikten eftersom stora diamanter är sällsynta. En sak som köpare måste vara försiktiga med är magiska storlekar. De är 0.5 karat, 0.75 karat och 1 karat. I samma ögonblick som vikten når det magiska numret ökar priset på diamanten. 0.99 karat diamant och 1 karat diamant kommer att se likadana ut, men det kommer att vara en stor skillnad i deras priser. Det är ett smart beslut att gå för 0.99 i så fall.

Tänk på formen och storleken på din diamant

Diamond kommer i mångsidig form och storlek och allt detta beror på ditt val av vad som är din budget och du vill köpa eller har råd med. Som vi alla vet är diamant en dyr typ av ädelsten som kan belasta dina fickor. Först måste du kontrollera din ekonomi och bestämma vilken typ av diamant du har råd med eller en bra affär för dig. Om du har råd med stor sten med bra karatkvalitet, köp därefter, men om du känner att den är ute efter ditt sortiment kan du välja en liten sten med låg karat för att få din drömring.

Certifiering måste

Kvaliteten på en produkt är något som tas som en prioritet när du köper dyrbar ädelsten som diamant. Du bör kontrollera produktgraderingsrapporten som är utfärdad från ett välrenommerat laboratorium som AGS eller GIA. Även om denna rapport handlar om mångsidiga detaljer som huvudsakligen fokuserar på diamantens 4C. Det är din skyldighet att undersöka diamanten närmare, men dessa faktorer måste vara din första prioritet för att undersöka diamanternas kvalitet.

Fördelar med Diamond Birthstone

Förutom kända för sin fascinerande skönhet och symbol för evig kärlek, är diamanter mest kända för sin astrologiska lösning och sina helande egenskaper. Enligt den astrologiska uppfattningen har diamanter den härskande planeten Venus, det vill säga en planet av kärlek, omsorg, tillgivenhet och skönhet. Även om det är en av de nio ädelstenar som finns listade i Navratnas och enligt den vediska astrologin, passar värdefulla diamanter perfekt med Tauras och Vågens stjärntecken. Medan i den västerländska vetenskapen är diamanter föreskrivna till Skyttens soltecknet. Låt oss ta en titt på fördelarna som smycken i diamanter har för oss:

  • Förbättra fysik

    Diamanter har många hälsofördelar för bäraren. Enligt astrologerna utstrålar naturliga diamanter kosmisk energi som har en enorm kraft att förbättra ditt allmänna hälsotillstånd som att bota astma, lever, förbättrat matsmältningssystem och halsbesvär. Förutom dessa är det fördelaktigt att bota flera organ som läppar, käke och hudrelaterade åkommor. Att bära äkta diamantring smycken med rätt recept hjälper dig att ta bort all negativitet och det onda ögat.

  • Väck ens känslor

    Diamant tilltalas som känslornas och positivitetens sten. Som kärlekens och känslornas planet förstärker den positivitetens egenskaper i ens tanke och framkallar den inre känslan och känslorna. Det stärker bärarens sinne och bönfaller de känslor som håller ett bra grepp om att vara känslomässigt. Förutom allt detta kan det enkelt eliminera onda effekter och rädsla tankar om du bär ett äkta diamantarmband.

  • Andliga fördelar

    Man tror att den som bär dessa diamantringar, uppmuntrar dem att utföra goda gärningar och även inskärper den gudomliga lyckan och acklimatiseringskänslan. Dessutom ger det bäraren tillräckligt med styrka att hantera alla typer av osäkerheter med lätthet. Diamond anses vara ett universalmedel för proffs som författare, skådespelare, målare och musiker.

  • Lägger till positivitet, självförtroende och ökar

    Förutom att vara ett paradigm för kungligheter och skönhet helt och hållet, är April Birthstone Diamond en sådan självförtroendehöjare som motiverar bäraren att göra ett visst arbete med all produktivitet. När du bär de autentiska diamantsmyckena utstrålar det välstånd och styrka som i resultat ger positivitet, lycka till och kreativ vägledning.

Idéer för tillfällesspecifika presentidéer för diamantsmycken

  1. För alla romantiska tillfällen

    En diamant har förmågan att lyfta stämningen och stämningen vid alla tillfällen. Om det är alla hjärtans dag eller din årsdag, kommer diamantsmycken garanterat att ge din kvinna den gränslösa lyckan. Eternity-band, den ultimata symbolen för evig och evig kärlek, är begåvade för att markera en milstolpe i äktenskapet. Du kan aldrig gå fel med den här. Solitaire ringar, eller hjärtformade ringar eller hängen, skulle se perfekt ut för alla hjärtans dag och för din dejtingsdag.

  2. För prestationer och prestationer

    Hon är verkligen en lycklig kvinna som har en man som firar hennes små och stora prestationer. Du kan välja ett par diamantörhängen eller ett delikat armband, ett halsband med en mycket liten halvkarats diamant eller ett hänge med hennes initialer. De är perfekta för att fira milstolpar i hennes liv, som examen, en befordran som hon har arbetat hårt för eller ett nytt jobb. Hon är verkligen värd det.

  3. För en speciell överraskning

    Om du ser fram emot att överraska henne på hennes födelsedag, planerar att visa din tacksamhet på den här kvinnodagen eller funderar på att ge bort något speciellt till din mamma på Mors dag, då kan du få en trestens diamantring, blommigt halsband, diamant örhängen, tennisarmband i roséguldmetall eller ett klusterdiamantband kan vara några bra alternativ.

Hur man bär diamant som smycke

Diamant är den dyraste typen av ädelsten som kan vara stil på ett mångsidigt sätt och som håller en gnista som kommer att skaka din värld. Här delar vi med oss ​​av några tips som säkert hjälper dig att sticka ut i mängden.

  1. Bär diamantsmycken som örhängen

    Wearing Diamond Gemstone Jewelry as Earrings

    Om du vill ha diamanter på varje dag, välj Diamond Stud Örhängen som ger dig en subtil look. Ofta säger folk att det inte är möjligt att bära diamant hela dagen, då är diamantörhängen något för att bryta denna kedja. Det bästa med att bära örhängen med diamanter som passar perfekt med dina flesta outfits. De lägger till en touch av stilighet, plus att de matchar allt.

  2. Hängsmycke med diamanter

    Diamond Pendent Necklace

    Halsband med diamanter är eleganta och eleganta av naturen. Dessa diamanthalsband kan vara det perfekta alternativet för en sofistikerad look och passar perfekt med svart outfit, eftersom mörkret hjälper diamanterna att sticka ut mer. förutom detta kan det vara det fantastiska alternativet att ge din bättre hälft i present.

  3. Diamant Solitaire Rings

    Diamond Solitaire Rings

    Inget är bättre än att ha en diamantring bredvid sig. Att bära diamant som en ring är det perfekta sättet att locka till sig förmögenheten om du är en aprilfödd person. Med de växande trenderna föredrog Diamond Stacked Rings eller Bröllopsringar under åren med olika diamantslipning, form och storlek. Även om det här är tillbehören som exklusiva din outfit som du bär på speciella evenemang eller fester.

  4. Diamantarmband

    Diamond Bracelets

    Förutom diamanthalsband eller -ringar, är tennisarmband faktiskt ett diva-smycke som ser bra ut. Det bästa med att bära ett diamantarmband kan ge en retro touch till din outfit och förstärka charmen. Den kan också staplas som diamantringar med olika stilar.

    Gör diamanterna till din nya bästa vän som följer med dig i alla speciella ögonblick och höj ditt humör med en glamorös gnista.

Alternativ för April Birthstone smycken

Alternatives for April Birthstone jewelry

Diamanter är värdefulla, eleganta och älskade av alla skönhetsmärken. Med sina sprudlande egenskaper är diamanten extremt dyr och inte möjligt för alla att köpa den. Men oroa dig inte, det finns få ersättare eller alternativ för diamant som hjälper dig att lättare ta fördelarna med denna födelsesten i april. Låt oss ta en blick över några föredragna substitut.

Opal

I enlighet med den tibetanska födelsestenskalendern är Opal födelsestenen för aprilfödda folk. i grund och botten är Opal ädelsten känd för sin fantastiska gnista och en symbol för hopp och renhet. Grekerna trodde att det förde framsynskraften till sin ägare. I metafysisk värld är opal känd för sina reflekterande egenskaper och fina vibrationer.

Vit Topaz

Vit Topaz har några historiska argument att betrakta som aprilfödelsesten förutom att den används som den på grund av dess visuella likhet med diamant också. Vit topas är en av de ädelstenar som föreslås av otaliga juvelerare som en ersättning eller alternativ april ädelsten orsak till dess likhet med den dyrbara diamanten. Man tror att den som bär vit topas, blev mer medveten om sina tankar, handlingar och även ta bort den negativa energin.

Vit safir

Vit safir är en sådan mest föredragen och trött alternativ ädelsten för april födelsestenssmycken. Att bära White Sapphire Gemstone Ring ger inre frid, släpper spänningar, tar bort oönskade tankar och hjälper dig också att hantera depression.

Moissanite

Moissanite är att föredra som ett diamantstimulerande medel som du kan bära som en födelsesten i april eller dess substitut. Den sprider ljuset mycket väl och har högre ljusbrytningsförmåga än diamantädelsten och ser mer lysande ut. Känd för sin enorma kraft att balansera, förstärka fokus och överföra energi. Det ökar också kreativiteten och inspirationen för att behålla kunskap.

Det finns många alternativ för birthstone för april, beroende på graden av historiska rötter och metafysiska egenskaper som du kan välja enligt din tillförlitlighet.

Roliga fakta om Diamond Gemstone

Som vi alla vet är diamant en sådan glittrande och dyrbar ädelsten som älskas av kvinnor i alla åldersgrupper. Om det är så här mycket känt så skulle det säkert finnas så många intressanta fakta kopplade till diamanten som du säkert känner till. Här är en lista över några fakta som definitivt kommer att förvåna dig.

  • Man tror att diamant är miljarder år gammal eller mer än tre miljarder år gammal.
  • I enlighet med den romerska kulturens tro är diamanter tårarna som gråts av Gud eller biten av fallande stjärnor.
  • Ungefär 80 % av diamanterna används för industriella ändamål.
  • Dessa är det hårdaste naturliga mineralet och det skrapas bara av en annan diamant.
  • Diamanter är en symbol för mod, styrka och oövervinnerlighet.
  • Det är en födelsesten i april månad.
  • Diamant finns cirka 100 miles under jorden och kan endast utföras av vulkanisk aktivitet.

Att avsluta

Diamant är något som ingen själ kan förneka. Dess lockelse, renhet och perfektion attraherar personen och får dem att bli kär i dem. Om du letar efter ett värdefullt diamantsmycke online så är du rätt ställe, Rosec jewels är ett av de bästa diamantjuvelerarnas tillverkare som är känt för sin fromhet och kvalitet som är oöverträffad. Besök oss på rosecjewels.com och köp din typ av April birthstone smycken.

Rosec Jewels