Table of Content

Namnet "diamant" kommer från det grekiska ordet adamas, som betyder "osårbar". Diamantens traditionella minne av evig kärlek lämpar sig fint för dess metaforiska betydelse. Diamanter tros representera renhet och ljus. De presenteras som en symbol för engagemang och bärs som ett löfte om kärlek. Att ge en diamant i present är alltid ett minnesvärt tillfälle, men när man firar en födelsedag i april kan det vara ännu mer! Diamanten har en lång historia och den är den perfekta födelsestenen för nyfödda i april.

History of Diamonds

De första diamanterna hittades i Indien på 300-talet f.Kr., även om de senaste fyndigheterna är 900 miljoner år gamla. Silk Route, som förbinder Indien och Kina, användes för att transportera dessa tidiga stenar. Vid tidpunkten för upptäckten var diamanter uppskattade för sin styrka och briljans, såväl som deras förmåga att bryta ljus och etsa metall. Diamanter användes också som medicinsk hjälp under den mörka medeltiden och ansågs behandla sjukdomar och läka sår när de konsumerades.

Fram till 1700-talet trodde man att Indien var den enda källan till diamanter. När Indiens utbud började minska på 1700-talet, upptäckte siktar i Brasilien färska diamanter. Under de kommande 150 åren var Brasilien toppen på diamantmarknaden.

1866 utforskade Erasmus Jacobs Orange Rivers stränder när han stötte på vad han trodde var en typisk sten, men som visade sig vara en 21:a.25 karats diamant. 1871, en enorm 83.50-karats fyndighet upptäcktes på en liten sluttning känd som Colesberg Kopje.

Cecil John Rhodes, en engelsman, skapade De Beers Consolidated Mines, Ltd. år 1880 för att övervaka diamantförsörjningen. Även om DeBeers försök att begränsa utbudet av diamanter var framgångsrika, var efterfrågan på stenen låg.

Födelsestenarnas historia

1912 gjordes födelsestenar officiella. Varje månad fick en annan ädelsten. Konceptet å andra sidan kan spåras ända tillbaka till de hebreiska bröstplåtarna som bärs av tempelpräster. De var täckta med tolv distinkta stenar, som var och en ansågs beteckna en viss känsla eller välsignelse.

Romarna omfamnade också denna föreställning och bar en annan pärla för varje månad. Bäraren av dessa ädelstenar ansågs ha andliga krafter som de kunde manifestera.

Atdrag hos en diamant: Aprilfödelsestenen

När kol utsätts för extrem stress och tryck i miljontals år utvecklas diamanter. Dessa ädelstenar är slitstarka, robusta, stabila och okrossbara när de bildar diamanter. I åratal har människor fascinerats av diamantens fysiska egenskaper. Aprilfödda människor är kända för sin förmåga att övervinna motgångar och komma fram starkare och vackrare.

Diamanter förknippas med romantik, nåd, lugn, konstnärskap och humanitärism, som alla är kännetecken för en aprilbebis. Som ett resultat är diamanten den idealiska födelsestenen för april.

Nyckeldrag hos aprilfödelsestenen

  • Diamantmänniskor är kända för sin envishet. De kommer att lyssna på sina hjärtan och sinnen och kommer inte att sluta förrän de har åstadkommit det de hade för avsikt att göra. De är ihärdiga och ger inte upp vid första anblicken av svårigheter eller konflikter. De marscherar i takt med sin egen trumma och tror på sina egna idéer.
  • Det är lätt att se varför diamanten är en utmärkt födelsesten i april. Människor som är födda inom dess inflytandemånad är så tuffa som de kommer, och ingenting verkar bromsa dem särskilt länge.
  • Diamanter tillverkas under extremt tryck för att uppnå sin fantastiska skönhet. På samma sätt är livet för dem som är födda i april ofta dramatiska, eller åtminstone smaksatta av många kamper och stunder av mästare mot oddsen.
  • De som verkar bli starkare ju mer påfrestningar de utsätts för ger en utmärkt modell för hur verkliga diamanter är innovativa. Du kan också observera att människor födda i april har ett starkt ego och en uppfattning om sig själva.
  • En diamant är en ädelsten som betecknar kärlek, evighet, styrka och evig tillgivenhet för dem som är födda i april. Det är ingen överraskning att det är en favorit ädelsten för förlovningsringar och vigselringar.
  • Diamanter är också lyckliga symboler för dem som bär dem, eftersom de stärker personlig kraft och lockar till framgång. De ökar självkänslan och gör alla som bär denna magnifika sten glada.
  • Om Diamond är din födelsesten, är du en kraftfull, självsäker, modig och modig individ. Du älskar att vara i centrum för uppmärksamheten. Du är också driven, generös och medkännande.

Vilka är fördelarna med att bära din födelsesten?

Födelsestenar är mer kopplade till naturen och har mystiska helande egenskaper. Det skyddar mot kroppsliga och psykiska problem samtidigt som det ger andlighet. Människor har märkt att efter att ha burit födelsestenar på sina kroppar känner de sig mer kopplade till planetens helande energi, kärlek till naturen och är mer avslappnade och energiska. Varje födelsesten har sina egna speciella förmågor som hjälper till att läka individens många aspekter.

Nu när vi har lärt oss om diamanternas historia, gör april till den bästa månaden någonsin genom att handla på Rosec Jewels för de perfekta diamantsmyckena. Kom och se vår omfattande samling av vackra juveler eller få idéer till ditt eget unika föremål.

Rosec Jewels