Table of Content

Den rika röda rubinen är en av ädelstenarna och faller i linje med diamanter, safirer och smaragder. Det är högt värderat på grund av dess speciella egenskaper som färg, lång historia och hög symbolik. Det har varit stenen för kungar och drottningar, aristokrater och moderna kändisar. Bildandet av rubiner sker under extrema förhållanden av värme och temperatur, och det är det som gör dem starkast av alla. Bäraren av stenen återspeglar också den liknande egenskapen att vara djärv, självsäker och kraftfull. Här kommer vi att ge dig fler skäl att älska Ruby med dessa häpnadsväckande fakta som gör den så populär.

  1. Ruby varar en livstid

    Stenen är mycket hållbar, med en 8.5–10 ranking på Mohs-skalan. Så du kommer inte att se repor och repor som angriper stenen så lätt. Faktum är att den är perfekt att bära varje dag, även med en aktiv och arbetande livsstil. Stenen är överlägsen i kvalitet och kommer att stanna hos dig hela livet. Den faller under kategorin ädelstenar och är också känd som "kungen av stenar" på grund av sin starka natur.

  2. Ruby är mycket symbolisk

    Historia förbinder stenen med makt och rikedom, men det finns andra betydelsefulla betydelser som den bär. Ruby bars som en talisman för att förbli skyddad och rädda landet och ledarna från fiendens attacker. Vissa trodde att det var ett botemedel mot inflammation och blödningar, och vissa trodde att det kunde ge dig en livslust. Den glänsande röda stenen har också ansetts vara modets ädelsten. Inflytelserika historiska figurer brukade bära rubiner för att avvärja otur och ondska. Det har fortfarande samma relevans som det hade tidigare.

  3. Ruby är adelns och konstnärernas sten

    Rubiner finns i olika varianter och färger, och beroende på det valde kungar och drottningar stenen för sina kronor och juveler. Drottning Elizabeth äger den mest ikoniska burmesiska Ruby Tiara. Denna diadem med 96 rubiner var en bröllopspresent till henne från Burma. Hon har setts bära den i flera år nu, och tiaran verkar inte förlora sin charm. Det finns också den kejserliga statens krona, en symbol för monarkens suveränitet från Storbritanniens kronjuveler.Den är prydd med en svart prinsens rubin i mitten och 3000 rubiner överallt.

    Det finns målarfärger inspirerade av rubin med namn som "Ruby Lake Red Oil."Inte bara det, stenen, på grund av sin färg, har också varit en inspiration för många abstrakta konster.

  4. Ruby är en investering

    Precis som diamanter är rubiner starka nog att bäras varje dag. Deras sällsynthet och hållbarhet gör dem lika dyra som diamanter. Men varje krona som spenderas på rubiner är värt det, eftersom de inte förlorar sitt utseende och värde under åren. De kan stanna hos dig hela livet och dessutom kan de föras vidare till nästa generation. Vi kan se att rubiner som ägs av kungligheter fortfarande ser lika slående ut som de var för år sedan. Deras oemotståndliga charm och motståndskraft gör dem till favoriter bland alla typer av människor. Det finns bokstavligen ingen nackdel med att spendera pengar på rubin smycken av hög kvalitet.

  5. Ruby är attraktiv

    Kromoxid som finns inuti stenen ger den en livlig röd färg. Rubiner ser attraktiva ut på grund av sin rika röda fluorescerande färg, även om de finns i en rad röda nyanser och toner från rikt rött till rosa rött. Dessutom har de en speciell glödande egenskap. Vid exponering för solljus får UV-strålar krom inuti rubinen att lysa. Burma rubiner finns i duvablodfärg och lyser mest, och det är det som gör dem mest kända. Deras spektakulära röda färg skiljer dem från alla andra stenar. Vart du än tar rubin kommer den säkerligen att fånga uppmärksamhet och uppskattning. Knappast någon kan fly från dess färg.

  6. Ruby är den mest kraftfulla av alla stenar

    I sanskrittexter beskrivs rubiner som "Ratnaraj" - kungen av ädelstenar. Den persiske vismannen al-Biruni skrev att rubin har "den första platsen i färg, skönhet och rang" bland alla ädelstenar. Stenen är uppkallad efter ett latinskt ord, "rubens", som betyder "röd", vilket betyder djärvhet och passion. Det är den svåraste bland alla färgade ädelstenar som matchar diamanter i hårdhet. Dess livfulla färg gör den till den dyraste per karat jämfört med andra stenar. De är de dyraste, svåraste och mest sällsynta.

  7. Ofullkomligheter gör Ruby vackrare

    Ofullkomligheter är inte välkomna med öppna armar i smyckesindustrin, men du kan knappast förvänta dig rubiner utan inneslutningar. Men till skillnad från andra stenar tenderar inneslutningar att förstärka denna stens skönhet genom att ge den ett sammetslent utseende. Om det inte finns rutilnålar i rubin, kan det misstänkas vara falskt eller syntetiskt. Så, brister förbättrar bara dess utseende.

  8. Ruby är ett unikt modeval

    Vanligtvis är det vanliga valet bland kvinnor diamanter för speciella tillfällen. Det är dock inte alla som tycker om att följa flocken; snarare föredrar vissa att förbli trogna sina preferenser och individualitet. Så att gå med rubiner speglar definitivt ett unikt val, något man aldrig kan gå fel med. Dess flamboyanta och fängslande natur kommer att tjäna sin ägare massor av uppskattning.

    Så nu vet du varför din smyckesamling verkar ofullständig utan rubin smycken. Ett måste är King of Gems. Och om du redan äger en, var stolt över att göra det steget och fortsätt att investera i de rubin smycken som tilltalar dig mest. För att göra ditt arbete enklare har vi tagit med några utsökta rubinbitar från vår samling.

Rosec Jewels