Table of Content

Om du är gift eller i ett förhållande är chansen stor att du har en glänsande diamant på ringfingret. Å andra sidan, när blev diamanter den eviga bilden av kärlek, förlovning och äktenskap? Dessa magnifika diamanter var inte alltid kopplade till kärlek och engagemang. Diamanter användes först för ornament, sedan som pärlor för att avvärja onda andar och slutligen för att "läka" sjukdomar. Låt oss ta en titt på diamanternas korta historia och hur de blev ädelstenen att bära i en förlovningsring.

Den första diamantförlovningsringen

Ärkehertig Maximilian av Österrike fick den första diamantförlovningsringen till sin fästmö, Maria av Bourgogne, 1477. Avlånga slipade diamanter placerades i form av ett "M" på ringen. Som ett resultat blev diamantringar populära bland europeiska kungligheter och adeln.

Diamantförlovningsringarnas historia

The Diamond Engagement Ring’s History

Endast 10 % av förlovningsringarna hade diamanter före andra världskriget. Ingen ställde upp för att köpa dyra produkter efter den stora depressionen. Amerikaner hade nyligen upplevt en av de största ekonomiska och finansiella kriserna i historien och sparade sina inkomster.

I den här ekonomin drunknade De Beers snabbt, men de vägrade ge upp. De hade ett lager av diamanter som de behövde sälja, så de byggde en butik.

De ville associera diamanter med äktenskap.

De började med grundläggande marknadsföringsstrategier för kändisar. De hade rubriker om kändisar som bär diamanter, och mer specifikt berättelser om kändisar som friar till sina partners med diamantringar.

De Beers var ett affärsgeni. De störde inte alla med diamantannonser för att de inte kunde som företag, men också för att de avsåg en långsiktig kampanj som skulle vara längre än förbigående trender. De letade inte bara efter ett sätt att tjäna pengar genom att sälja diamanter. De försökte sälja konceptet bakom dem. En diamant representerade rikedom, men den var också ett tecken på oändlig kärlek.

Så, 1948, kom De Beers med sloganen, "En diamant är för alltid."Finns det något bättre sätt att hedra ditt äktenskap än med en diamant som kommer att vara för evigt? De rådde amerikaner att ett äktenskap utan en diamantring är otillfredsställande, till och med ofullbordat. Sedan dess började ett ständigt ökande antal kvinnor få diamantförlovningsringar.

Historia om populära diamantskärningar

History of Popular Diamond Cuts

När diamanter blev på modet i Europa under medeltiden började diamantskärningens historia officiellt. Följande är skärningarna:

  1. Early Point Cuts

    På 1300-talet började diamantskärning som en mycket grundläggande sorts polering för att ge stenen en touch av glans. Endast kungligheter hade tillgång till punktskärningen, som bibehöll diamantens naturliga form.

  2. Table Cut och Step Cut

    Förutom att bara polera diamanten var bordslipningen den första stora facetteringsprocedur som användes. Upptäckten av stegslipningen följdes av ursprunget till den smaragdslipade diamant vi har idag. Båda dessa skärningar gjordes möjliga genom upptäckten på 1400-talet att diamanter kunde skäras av deras eget damm.

  3. Rossnitt

    Verktyg för att skära facetter till diamanter uppfanns på 1500-talet. Diamantskärare kunde skapa "Rose cut" och "Transition cut" diamanter. Roseslipade diamanter har 24 fasetter och reflekterar ett delikat, diffust ljus i motsats till det moderna briljantslipningens bländande glitter. Roseslipade diamanter kännetecknas av det faktum att de är kupolformade på toppen och platt på botten, utan kulet, spets eller bord.

  4. Gammal Mine Cut

    Antique Old Mine-slipade diamanter kan hittas i smycken från den georgianska och viktorianska eran, som sträcker sig över 1700-talet till 1800-talet. Handslipade diamanter var normen på den tiden. Dessa diamanter var mindre färgglada och hittades i mindre mängder än moderna diamanter.

  5. Gammal European Cut

    På 1800-talet ledde framsteg inom diamantskärningstekniken till skapandet av den gamla europeiska diamanten, som innehöll större bord, längre facetter och en rundare form.

  6. Single Cut

    En enkelskärning är den grundläggande metoden för att skära en rund diamant i endast 18 fasetter.

  7. Transitional Cut

    Henry Morse och Charles Field fulländade den övergångsslipade diamanten, även känd som Early American cut, i början av 1900-talet. Övergångsskärningen är korrekt balanserad, men den moderna briljantslipningen, den senaste diamantskärningsevolutionen, översköljde den snabbt.

  8. Modernt briljantsnitt

    Marcel Tolkowsky revolutionerade diamantskärningen 1919 genom att använda exakta proportioner och matematiska beräkningar för att maximera briljans och ljusspridning. Tidiga moderna briljantslipningar, även kända som idealslipningar, och andra runda diamanter skärs för briljans idag.

Diamanter är värdefulla: En symbol för prestige

En diamant är den mest värdefulla av alla ädelstenar på grund av dess glänsande eld, hållbarhet och brist. En diamant har den största attraktionen och charmen av alla ädelstenar. De är sällsynta och dyra, varför inte alla kan köpa dem. Människor stoltserar med sin rikedom och status med diamanter. Diamanter är en symbol för prestige eftersom de får dig att sticka ut bland resten genom att visa ditt välstånd och den status du har i samhället.

Anledning till att välja Diamond

  1. Eld och briljans

    Alla andra egenskaper hos en diamant är sekundära till dess eld och briljans. Det bidrar inte bara till det övergripande utseendet på din diamant, utan det förbättrar också dess kvalitet.

  2. Diamant är brandsäker

    Diamanter är icke brännbara. De fattas inte lätt och kräver extremt höga temperaturer för att brinna. Diamanter kan smälta vid 7280 grader Fahrenheit och brinna vid 1562 grader Fahrenheit.

  3. En av de värdefulla ädelstenarna

    Diamanter är värdefulla och efterfrågade på grund av deras sällsynthet, svårighet att bryta, hållbarhet, skärning, klarhet, färg och karat. Endast 20 % av utvunna diamantstenar uppfyller den erforderliga ädelstenskvaliteten. På grund av deras sällsynthet är de de mest värdefulla diamanterna i världen.

  4. Hårdhet

    En diamant kommer att överleva slitage under en livstid, och bevara dess facettering och höga polering. Som ett resultat återcirkuleras många antika diamanter fortfarande idag, och några till och med skärs om till repliker med bättre proportioner. Den eviga karaktären hos ett pars partnerskap återspeglas också i den eviga karaktären av deras förhållande. En diamantring kommer också att vara mer hållbar än vanligt slitage.

  5. Den ultimata symbolen för kärlek och tillbedjan

    Diamanter har länge erkänts som den världsomspännande symbolen för evig kärlek och hängivenhet. Amor, villighetens, medkänslans och sensuella kärlekens gud, sägs bära pilar med diamantspetsar med kraften att förena hjärtan eller inspirera till romantisk kärlek i den grekiska mytologin. Grekerna betonade till och med att diamanternas eld återspeglade kärlekens eviga låga.

Diamanter är ett tecken på evig kärlek och ömsesidigt engagemang. Diamantförlovningsringstilar har också varierat, med ett nästan obegränsat antal former, snitt och till och med färger att välja mellan. Genom den ovan nämnda diskussionen försökte vi få er alla att förstå vikten av att överväga diamanter i din förlovningsring. Vi hoppas att du får rätt.

Rosec Jewels