Table of Content

Att hålla dina dyrbara Opal-smycken säkra och säkra är viktigt för att öka dess hållbarhet och låta stenen ge en enorm mängd glans och reflektera motljus. Den färgglada Opal låter dig uttrycka dig själv och den kommer att ge dig alla goda skäl att visa upp din kungliga status under en lång stund. Det är lätt att ta hand om Opal, allt du behöver är lite kunskap om det. Men om du inte är försiktig när du hanterar din Opal kommer det att ge dig ett riktigt tufft piller. Det finns ett antal skötseltips som svämmar över över internet men här kommer vi bara att diskutera vad experter har att kommunicera till dig för att hjälpa dig att bevara din värdefulla ägodel under en lång tid.

Nyckelvårdstips :

Key Care Tips

Genom att ta hand om dina opalsmycken på rätt sätt kan du bevara dem i många år framöver.

Här är några punkter att tänka på -

  • Undvik snabba temperaturförändringar

    Du måste se till att din opal inte ska tas direkt från en normal rumstemperatur till en burrig natt eller ett fräsande solljus eftersom Opal är extremt känsligt för snabba temperaturförändringar. Solljus kommer inte att göra någon nytta för din dyrbara Opal. Du måste förstå faktumet, det kommer att skada din sten allvarligt. Innehållet i denna mineralsten består av 20-30 % av H2O, som kan avdunsta och den ursprungliga typen av sten går förlorad. Det kommer att se tråkigt ut och skulle inte reflektera ljuset med glans som det brukade göra tidigare.

    Obs: - Din Fire Opal Ring måste hållas borta från solljus eftersom Fire Opal är känslig för extrem värme som kan bleka färgen eller orsaka skada på stenen.

  • Var försiktig med H2O

    Varje gång du bär din estetiska ring för en fest eller ett event. Du måste städa upp det efter att ha kommit tillbaka från festen. Det hjälper dig att behålla kvaliteten på Opal och du kommer att kunna bära den under en längre tid. Rengöringsprocessen är viktig. Du måste använda varmt vatten och en mild tvålkombination. Kombinationen av varmt vatten och mild tvål bör göras i en skål och dina smycken ska vila i drygt 5 minuter, använd senare en mjuk borste för att rengöra allt och tvätta det under sötvattnet för att få bort eventuell smuts.

    Observera, undvik att använda varmt vatten eftersom det inte rekommenderas för smycken.

    Att förvara opalsmycken i H2O under en längre tid kan orsaka skador på stenen.

  • Placera alla dina opalsmycken säkert i en separat smyckeskrin

    Ditt Opalhalsband måste placeras i en specifik smyckeskrin och bör inte lämnas i ett kluster av smycken. Sådan okunnighet kommer att orsaka repor och kommer att förlora sin färgspel. Det som ska noteras är insidan av lådan, den måste vara en mjuk trasa, helst vadderad från varje hörn med några droppar vatten, det hjälper till att behålla fukten i Opal-hänget och för att hålla det i utmärkt skick .

  • Bär alltid dina smycken efter att du har applicerat smink och body mist

    Det är hur kändisar och stora banderoller håller sina juveler på samma sätt under långa intervaller. Skaffa först smink, frisyr, klä upp dig och allt som egentligen är gjort och gå sedan till smyckena. Det kommer inte att exponeras för dina produkter, vilket säkert kan skada det och försämra tillståndet för dina dyrbara smycken. Det är nödvändigt att skydda dina smycken från kemikalier och produkter för att behålla sin naturliga form.

  • Försök att hålla den borta från hårda kemikalier

    Opal herrringar och alla andra smycken måste hållas borta från starka kemikalier. Tvättmedlen, hårfärgen, blekmedlen, hård tvål och alla andra produkter som innehåller kemikalier bör hållas borta från din dyrbara Opal. Dessa kan skada din sten negativt och kan försämra den övergripande närvaron av dina smycken.

  • Håll koll på dina smycken med jämna mellanrum

    Opal smycken är en sådan ägodel som älskas av män och kvinnor, och att hålla det i rätt skick är varje ägares ansvar. Du måste hålla en stadig vakt och bevara skönheten i dina smycken var sjätte månad. Om det är festkläder måste du kontrollera det och se till att det är i gott skick, säkert i smyckeskrinet.

  • Bär aldrig opalsmycken när du ägnar dig åt fysiska aktiviteter

    Never Wear Opal Jewelry while indulging in physical activities

    Bär inte opalsmycken när du spelar sport eller trädgårdsarbete eftersom det kan orsaka skador av misstag. Om en boll träffar stenen kan det orsaka en spricka eller helt enkelt smutsen kan förstöra stenen. Du kan bli förvånad men att bära smycken när du sover är också osäkert eftersom vi rör oss mycket medan vi sover av vår kroppsvikt eller genom att slå på en hård yta kan stenen skadas.

  • Do Not Oil - Australian Opals kommer att vara okej

    Opal är en unik ädelsten som behöver särskild omsorg för att bevara sin skönhet. I allmänhet hålls opaler borta från olja eftersom de är extremt porösa och olja kan påverka färgspelet och det övergripande utseendet på stenen. Å andra sidan är solida australiensiska opaler resistenta mot olja, de är jämförelsevis mindre porösa än andra opaler.

    Undvik att bära opalsmycken när du applicerar ansiktskräm, parfym eller hårspray eftersom det kan bygga upp smuts och mer sannolikt göra stenen ful.

  • Undvik att slå eller skrapa opalstenen

    Opal är relativt en delikat ädelsten jämfört med andra ädelstenar som diamanter eller safirer. Hårdheten på en opal varierar från 5.5 till 6.5 på Mohs-skalan vilket är ungefär samma hårdhet som ett glas. För att förhindra skador på din livfulla skönhet är det viktigt att se till att du undviker aktiviteter som kan slå stenen mot vilken hård yta som helst.

    Vi litar på att den här guiden har gett dig värdefull information om tips för att ta hand om opalsmycken. Genom att följa dessa enkla steg kan vi försäkra dig om att din dyrbara pärla kommer att behålla sin glans under en längre tid. Håll ögonen öppna! Vi kommer tillbaka med fler av sådana intressanta och informativa smyckesvårdsbloggar.

Rosec Jewels Staff