Table of Content

Julis födelsesten, Ruby, är en av de mest älskade och eftertraktade pärlorna. I sanskrittexter nämns det som 'ratanraj', 'ädelstenarnas kung'. Ordet "ruby" kommer från det latinska ordet "ruber", som betyder "röd". Därför har rött varit färgen på kärlek och passion, och därför har rubinen blivit synonymt med det. Dess klarröda färg fångar omedelbart ögat. Den mest önskvärda färgen på julifödelsestenen är "duvans blod", som är djupt röd med en lila ton. Den tillhör mineralkorundfamiljen, och grundämnet krom som finns inuti stenen ger den dess röda färg. Mängden krom som finns bestämmer intensiteten av den röda färgen. Lär dig mer om denna vackra julifödelsesten för att kunna göra det bästa valet för dig själv eller någon som födde i juli.

Betydelsen av juli Birthstone smycken

Som nämnts, i det antika Indien, var rubin känd som "kungen av ädelstenar". Vad gör det så? Det är en av de starkast färgade ädelstenarna, med 9 poäng på Mohs-skalan, och det är också en av de mest sällsynta stenarna, till och med ovanligare än diamanter. Dessutom finns det ingen match för dess mystiska förmågor och skönhet. I Indien var rubinen länge förknippad med livskraftens blod och var en symbol för kraft och ungdomlig energi. För århundraden sedan användes rubiner för att förutsäga kommande fara eller olycka och bota sjukdomar relaterade till inflammation och hjärta. Burmesiska krigare förde in rubinstenar i deras kött och trodde att det skulle göra dem segrande i striden. Och medeltida européer sa att rubiner gav dem god hälsa, mer visdom, mer rikedom och framgång i livet.

Fördelar med juli Birthstone Jewelry

1. Ökar mental styrka

Eftersom rubin är förknippat med solen, härskaren över god hälsa, självkänsla och personligt välbefinnande. Om du gör din sol stark kan du känna dig mer självsäker, gladare och upplyft . Så att bära rubinsmycken hjälper till att aktivera solens energier. Det hjälper till att övervinna psykiska störningar som depression och ångest och får dig att känna dig starkare mentalt och känslomässigt.

Vårt rotchakra är också kopplat till färgen röd och rubinstenen. Ett aktiverat och inriktat rotchakra ger känslan av stabilitet och trygghet i livet. En osäker person går igenom känslomässiga upp- och nedgångar. Stenen kan hjälpa dig att hantera ett sådant sinnestillstånd och alla typer av psykologiska problem.

2.Ger gott namn och berömmelse

Ädelstenen Ruby ger framgång i yrkeslivet. Att klättra på karriärstegen och få ett namn i samhället blir lätt med Ruby inflytande i våra liv. Du skulle känna ett fritt flöde av kreativitet och nya idéer som krävs för att göra saker annorlunda. Inte bara det, det kommer också att ge dig självförtroendet att genomföra dessa idéer. Solen styr aspekter av livet som högbetalda, stabila yrken och välrenommerade namn. Som redan sagt kommer rubin ädelstenen att aktivera planeten solen, vilket i sin tur kommer att ge bättre möjligheter och den tur som behövs för professionell tillväxt. Det fungerar bra, särskilt inom områdena politik, administration och statliga jobb. Dina drömmar är inte långt borta med denna mycket potenta sten.

3. Harmoni i faderliga relationer

Planeten Sun, Rubys härskare, representerar också fadern. Personen med bra sol har en bra relation med sin pappa. Och för att aktivera det, rekommenderas att bära ruby . Det hjälper till att göra far-son- eller far-dotter-relationen harmonisk. Om du har hanterat komplexitet i ett faderligt förhållande kan denna majestätiska ädelsten hjälpa dig att övervinna dem.

Allas relationer är inte desamma med sina föräldrar; vissa upplever orimliga argument konsekvent. Att bära ruby ädelstenssmycken kan göra saker smidigare och lättare för dig. Du kan få den värme, tillgivenhet och respekt som du har längtat efter sedan evigt.

4. Stärker den fysiska hälsan

Ruby avgiftar kroppen, förbättrar blodcirkulationen överallt och tar itu med hjärtsjukdomar i kroppen. Njurarna, hjärtat och andra organ som är väsentliga för kroppens funktion blir starkare och friskare. Det rekommenderas också att bära det för problem som matsmältningsbesvär och diarré. Ädelstenen lindrar också smärta under menstruationscykeln, fluktuationer under klimakteriet, infertilitet och reproduktionsorgan.

En svag sol i födelsehoroskopet kan orsaka sjukdomar relaterade till huvudet, hjärtat och ögonen. Men att bära ruby ​​ädelstenssmycken kommer att få dig att uppleva förbättringar inom dessa områden.

5. Avvärjer de onda ögoneffekterna 

Oförklarade hälsoproblem, disharmoni och mardrömmar är indikatorer på det onda ögat. Healers och ockult vetenskap rekommenderar att du håller stenen under kudden medan du sover. Sinnet kommer att vara avslappnat och ångestfritt när ädelstenen frigör positiva energier och tar bort onda energier. Med rubinen vid din sida kommer du att känna de rätta förändringarna i ditt humör, hälsa och sömn. De gamla använde rubin som en talisman, ett skyddande medel, för att stöta bort onda andar och negativa tankar. Stenen har potential att rädda sin ägare från alla psykiska eller psykologiska attacker.

6. Harmoni och kärlek i det äktenskapliga bandet

För par som står inför en brist på passion och tillgivenhet kan ruby återkalla det och återuppfinna relationen med din partner. Ni kommer att se ömsesidig respekt och förståelse öka för varandra. Den kan vara en räddare genom svåra kriser. Många adelsmän och kändisar inleder sina relationer med ruby förlovnings- och vigselringar.

Du kan bära rubin ädelsten i form av en ring på höger hands ringfinger eller i form av ruby armband och ruby halsband. Det enda villkoret är att stenen ska nudda huden. Burmesiska rubiner anses vara de bästa. Duvans blodfärg, en ljus eller mörkröd, är den mest önskvärda. Det finns några specifikationer med avseende på stenen, som att den ska väga 1/10 av din kroppsvikt och vara mellan 3 och 6 karat. För att få ut det mesta av din investering, undvik syntetiska rubiner och köp dem endast från en välrenommerad juvelerare. Att prata med en expertastrolog kan ge dig insikter om hur du bör bära den.

Rosec Jewels