Table of Content

October Birthstone är den idealiska stenen för alla som letar efter sinnesfrid, välstånd i livet och en anledning att känna sig självförtroende. Den magiska stenen låter dig uttrycka dig helt och hållet varje gång och den hjälper dig att bli känd. Erbjudandena är bäst lämpade för personer som har kompatibilitet med stenen.

Det är en av de mest speciella stenarna som kan betraktas som värdefulla och halvädelstenar baserat på typen. Till en värld av smycken finns det fem huvudtyper av opal inklusive svart opal, vit opal, vattenopal, eldopal och etiopisk opal. När du väl har tittat på vår samling Opal smycken kommer du inte att kunna motstå och köpa dig ett dyrbart inom några få sökningar.

Vad är October Birthstone?

Om din födelsemånad är oktober är den färgglada "Opal" utsedd som din födelsesten, känd för sitt fängslande färgspel! Opaler bildas av den hydratiserade kiseldioxiden som sipprar in i springor i stenar. Australien är den primära källan till opal.

Födelsestensopalen symboliserar renhet, hopp och kreativitet. I antiken troddes opaler ha magiska egenskaper och betraktades som en symbol för lycka.

Vad är Opal?

Opal är en fängslande ädelsten känd för sitt fascinerande färgspel. Opal kallas också "Queens of Gem" och det är otvivelaktigt varför opal har fått sådan fascination och intriger.

Det finns två typer av opal: Precious och Common. The Precious Opal visar färgspelet med den fängslande förmågan att visa upp alla nyanser av regnbågen, och är jämförelsevis sällsynt. Medan Common Opal uppvisar en dimmig mjölkig glans inifrån stenen.

Opaler i historien

Termen "opal" tros komma från Indien. Vissa säger att det kommer från sanskritordet "upala" som betyder "ädelsten". Medan andra antyder att det härstammar från ett grekiskt ord "opallios". Med tiden utvecklades namnet till "opal". Opaler har länge varit omhuldade för sitt unika färgspel.

Opal, födelsestenen för oktober, kommer från flera länder men det mesta av utbudet kommer från Australien. Opaler upptäcktes först i Australien på 1700-talet. Medan opalavlagringar har hittats i många länder över hela världen, inklusive USA, Mexiko och Etiopien.

OBS: Opal är Australiens nationalsten

Opal symbolism

Opaler tros främja emotionell helande, kärlek, passion, hopp och tur. Opals ger positiv energi in i livet för dem som bär dem. Opaler har betraktats som symboler för optimism och uppfyllelse av drömmar.

Typer av Opal

Varje opal har en unik och fängslande färg som gör två opaler exakt likadana! Här är fem huvudtyper av opal inklusive svart opal, vit opal, vattenopal, eldopal och etiopisk opal.

Types of Opal
  • Fire Opal

    Fire opal är känt för sina eldiga orange, röda och gula färger. Den saknar vanligtvis färgspelet i dyrbar opal men kompenserar med sina livfulla och varma nyanser. Brandopaler finns på olika platser över hela världen, inklusive Mexiko, Brasilien och Etiopien.

  • Svart Opal

    Svart opal är en typ av dyrbar opal som har en mörk kroppsfärg, från mörkgrå till svart. Svarta opaler är högt värderade för sina livfulla färgskärmar och finns främst i Lightning Ridge, Australien.

  • Etiopisk opal

    Etiopisk opal är en specifik typ av opal som kommer från Etiopien. Vissa etiopiska opaler kan visa en lätt mjölkaktighet eller opaliserande, känd som "opaliserande mjölk", vilket bidrar till deras unika utseende.

  • Vatten Opal

    Water Opal är en färglös ädel opalsten som har ett mjukt utseende. Färgspelet i vattenopaler kan förändras beroende på observationsvinkeln och ljusförhållandena. Finns i Australien, Etiopien eller Mexiko.

  • Vit Opal

    White Opal är också känd som "Milky Opal". White Opal kan vara genomskinlig eller ogenomskinlig och visa flerfärgade ljusspecifikationer. Australien producerar den finaste vita opalen och kan även hittas i Brasilien, Mexiko eller Indonesien.

Vilken opal är den mest värdefulla?

Svart opal är den mest sällsynta och högt värderade formen av opal. Den finns i alla regnbågsfärger, dess mörka kroppston kan variera från mörkgrå till kolsvart.

Den mörka bakgrunden hos Black Opal låter de orange, gula och röda färgerna dyka upp i kontrast till den mörka bakgrunden, vilket gör färgspelet ännu mer attraktivt.

Fördelar med att bära opalsmycken

De olika Opal smyckena som hjälper dig att dela ett stiluttalande är helt enkelt inte begränsade till den fashionabla accessoaren utan är också en framträdande källa för att förbättra din personlighet och sinnestillstånd. Det finns uppenbara fördelar med Opal Smycken för Beholders. De större är tvådelade nedan:

Fysiska fördelar med Opal Gemstone

Ordet fördelar är fascinerande och människor attraheras alltid av detsamma. De mest märkbara fysiska fördelarna som erbjuds av Opal är:

  • Förbättrar blodcirkulationen och reningen.

  • Ideal för hälsan hos hår, hud, ögon, naglar och hela kroppen.

  • Gör förbättrad minneskraft.

  • Förhindrar det kvinnliga reproduktionssystemet från möjliga sjukdomar.

  • botar migrän och förhindrar upprepad huvudvärk.

  • Det kan till och med förbättra din kropps övergripande utseende.

  • Hjälper till att säkerställa neurostabilitet.

Ovannämnda ändringar kommer att ses under en tidsperiod och inga plötsliga ändringar kommer att erbjudas. Man måste bära Opal i minst några veckor i rad för att se små förändringar.

Känslomässiga och andliga fördelar med Opal Birthstone

Den fantastiska Opal har en upplevelse du aldrig haft förut, en topp inom andlighet. De olika andliga och känslomässiga fördelarna är:

  • Skapar en koppling mellan alla chakran.

  • Förbättrar synen mot livet.

  • Förbättrar kreativiteten och ger betraktaren en chans att visa alla sina färdigheter.

  • En känsla av medvetenhet känns av folket.

  • Den stoltserar med moral och erbjuder positivitet.

  • Hög självkänsla upplevs av folket.

Det här är så vackra upplevelser som kommer att stanna hos dig under en lång tid. Du kommer att dras mot dem i ett flöde.

Andlighet är en känsla och inte en religion, folk borde förstå att den betonar under hela processen. Du kan bara manifestera vad du tycker och Opal leker med dina tankar, förhållningssätt och din beslutskraft. Det ger dig sinnesfrid att kontrollera känslor, låt oss uttrycka dig själv och dela dina djupa önskningar.

Typer av opalsmycken

Opal smycken kan bäras av personer födda i oktober månad eftersom det är födelsestenen för samma månad. Andra än de kan personer som har soltecken som Vågen och Oxen bära opalringar, opalhängen, opalarmband och opalörhängen. Och man tror att Stenbocken, Tvillingarna, Vattumannen och Jungfrun också kan bära vackra opalsmycken.

Opal örhängen

Opal örhängen kommer att på ett fenomenalt sätt visa upp färgspelet. Du kan prova olika stilar av opalörhängen som bågar, nitar, dinglar, som omedelbart kommer att lägga till en färgklick till din totala look.

Opalringar

Opalringar är det perfekta valet för att visa upp den förtrollande skönheten hos opal på fingrarna. De kommer att lägga den perfekta glitter till din personlighet!

Opalarmband

Smycka din handled med fantastiska opalarmband. Opalarmband kan vara känsliga och läckra eller djärva och tjocka, beroende på ditt personliga val!

Opalhalsband

Opalhalsband är helt klassiska och iögonfallande. Ta det perfekta oktober-födelsestenshalsbandet och det kommer att ge dig den bästa imponerande looken som du har väntat på ett tag.

Opalvård

När det kommer till rengöring av Opal-stenen, varierar opal från 5 till 6.5 på mohs hårdhetsskala, Opal's är relativt mjuka ädelstenar som kräver ordentlig rengöring och skötsel för att hålla dem säkra från repor och sprickor.

Tillsätt några droppar diskmedel i skålen fylld med ljummet vatten, blanda väl och doppa en mjuk tandborste i lösningen och skrubba sedan försiktigt på stenen för att rengöra den.

Ta hand om dina opalsmycken och förvara dem i en separat smyckeskrin eller en mjuk påse för att undvika repor och för att bevara skönheten i dina opalsmycken under lång tid.

Avskiljningstankar

Opal kan vara en bra sten och kan hjälpa dig att leva ett vackert liv framåt. Du kan ha ett positivt liv, en charmig persona och en kompatibel relation.

I den här bloggen har vi sammanställt allt i ett stopp-guide från vad som är en oktoberfödelsesten, betydelse, historia, symbolik, typer av opal, fördelarna med att bära den, till opalsmycken och sist men inte minst hur man ta hand om en opal.

Så vad väntar du på? Ge bort de fascinerande Opal-smyckena till någon som är född i oktober månad (eller till och med dig själv).

Nu tar vi ett varmt adjö. Men vänta, vi kommer tillbaka med fler sådana intressanta och informativa bloggar.

Rosec Jewels Staff