Table of Content

Under årtusenden var ametist den mest värdefulla kvartssorten. Ametist var en gång reserverad för kungligheter, men på grund av dess stora utbud är den nu mer allmänt tillgänglig i modern tid. På grund av dess tillgänglighet och kostnad används ametist i storskaliga smycken såväl som personliga designerskapelser. Detta gör ametist till den mest populära färgade stenen i världen, såväl som den mest odlade kvartsvarianten.

Vad är ametist?

Ametist är en violett typ av kvarts som symboliserar renhet och andliga kopplingar. Skydd, ödmjukhet, andlig insikt och stresslindring sägs alla vara fördelarna med ametist.

Ametister betraktades som kronjuveler och var extremt värdefulla fram till 1700-talet. Priserna på ametist ädelstenar sjönk när stora mängder upptäcktes i Brasilien och andra platser.

Kolla in vår kollektion av ametistsmycken:

Hur köper man ametistsmycken?

Ametist är en önskvärd ädelsten bland smyckentusiaster som vill lägga till lite violetta toner till sin samling. Här är några punkter att komma ihåg när du köper ametistsmycken:

  • Välj en ametistfärg

    När det kommer till ametist är färg den viktigaste faktorn. Ametist kännetecknas av sin lila nyans, som sträcker sig från ljus lavendel till mörklila.

    Ametist kommer sannolikt att blekna. Eftersom ametist ädelstenar kan vara enorma, är deras färger ofta utspädda och spridda ojämnt över hela stenen.

    Å andra sidan uppvisar vissa ametistkristaller intensivt rika, djuplila nyanser. Dessa är de typer som är mer värdefulla och önskvärda i smyckesvärlden. Trots att zonindelning minskar värdet av ametist kan den fortfarande användas i smycken. Det är bara det att färgen blir mindre levande.

    Välj en briljant färgad ametist till dina smycken. Eftersom ametist är så billigt är det rimligt att hitta en sten med vacker färg till ett anständigt pris.

    Finns det grön ametist?

    Nej, grön ametist finns inte ens i naturen. Det finns ingen naturlig sort av kvarts som kallas "grön ametist". I grund och botten är det korrekta namnet på den gröna kvartsen "Prasiolite". Det är möjligt att göra Ametist grön med vissa värmebehandlingar, men en naturlig ametist förekommer inte naturligt i denna färg.

  • Välj en Amethyst Cut

    Ametister skärs vanligtvis för att förstärka deras färg. Fasettering är mer idealisk för ögonrena kristaller med liten eller ingen zonindelning, eftersom det hjälper stenen att reflektera ännu mer ljus.

    All form av skärning, såsom oval, kudde, triangulär, markis eller smaragd, är tillgänglig beroende på storleken på stenen och spridningen av dess färg.

    Ametist skärs ibland inte alls. En ametistgeod är den mest populära typen av ametistsmycken. Geoder är cirkulära, ihåliga bergstrukturer med mineralbeklädnader på insidan. Geoder av ametist skärs ofta i halvor eller andra sektioner. Detta är ett populärt verktyg för kristallläkning och andlighet.

  • Välj en ametistkarat

    Ametister finns i en mängd olika storlekar. Om du föredrar en enorm mittpunkt är detta ett fantastiskt alternativ eftersom kostnaden för ametister inte ökar när karatvikten ökar.

  • Behandlad eller icke-behandlad ametist

    När kristaller är i sitt naturliga tillstånd är färgerna ofta matta eller inte alls synliga på kristallen. Värmebehandling gör att ädelstenen kan blomma.

    Den vanligaste behandlingen för ametist är uppvärmning. Kristallens färg modifieras genom uppvärmning, antingen mörkare, ljusare eller genom att helt ändra nyansen.

  • Läs fullständig produktinformation

    Det är viktigt att läsa produktbeskrivningen noggrant när du köper ametistsmycken eller andra ädelstenssmycken. Produktbeskrivningen ger i princip information om ädelstensdetaljer, ursprung, om ädelstenen är certifierad eller inte och ger riktlinjer för att ta hand om ädelstenen. Förstå alla egenskaper hos ädelstenen och se till att du får en naturlig ädelsten.

  • Kontrollera retur- och återbetalningspolicyn för onlinebutiken

    Läsning Retur- och återbetalningspolicyn för smyckesbutiken på nätet är mycket viktig eftersom den ger dig en tydlig förståelse om du behöver returnera eller byta produkten om den inte uppfyller dina förväntningar. Det ger dig tillfredsställelse, att veta att du har valet att returnera produkten, få en återbetalning eller ersättning.

  • Autenticitetscertifikat för ametist

    Du måste kontrollera om ametisten är naturlig eller inte. Genom att kontrollera äkthetsintyget och leta efter ametistädelstenar som har certifierats av välrenommerade gemologiska laboratorier. Som GIA-, SGL- och HRD-labb som undersöker och bedömer äktheten, kvaliteten och egenskaperna hos ädelstenen.

  • Kontrollera kundrecensioner av webbutiken

    Gå alltid igenom kundrecensioner innan du köper från någon smyckesbutik online. Du kan samla information om deras produktkvalitet, kundservice, fraktpraxis och företagets övergripande rykte.

    Denna speciella information hjälper dig att välja en bra och välrenommerad smyckesbutik online där du kan köpa ametistsmycken utan att tveka.

  • Välj ett ametistsmycke

    Ametist är en sten som kompletterar både grundläggande och traditionalistisk estetik. Det kan vara modernt och sofistikerat, och det kan bäras med vilken klädsel som helst.

    Om du gillar en elegant look, överväg läckra nitar, snygga hängen, tennisarmband eller en liten ametistring.

    Å andra sidan är ametister idealiska som mittsten för enorma cocktailringar eller stora halsband om du vill göra ett statement med dina smycken.

    De ger sofistikering och elegans som dingla eller dropörhängen, och deras ljusa färg kan göra dem till den dominerande punkten i en outfit.

Avskiljningstankar

Ametisten är utan tvekan en fantastisk ädelsten som måste vara en del av allas smyckessamling. Och om du är ny på ädelstenssmycken och styling, skulle ametist vara ett utmärkt val att börja med och experimentera med olika kläder och accessoarer.

Ametist är fördelaktigt på grund av dess läkande egenskaper och fantastisk på samma gång. Ändå är denna ädelsten allmänt tillgänglig och billig. Som ett resultat får vi alla fördelarna med att äga denna magnifika ädelsten.

Upplev magin med ametist genom att köpa smycken från Rosec Jewels. Kolla in vår Amethyst Jewelry Collection som inkluderar Ametistörhängen, Halsband, Ringar, armband och mer.

För ytterligare mer information om ametistsmycken kan du också läsa vår blogg : Ametist - Fördelar och läkande egenskaper
Rosec Jewels Staff