Table of Content

Aquamarine, stenen full av ungdomlighet!

Det är en kristallklar sten som symboliserar lycka och ungdom. Den fridfulla ljusblå färgade stenen åberopar lugnet hos sin namne, det vill säga - Havet. Att bära denna lugnande och lugnande ädelsten är tänkt att ge obestridliga positiva effekter på bäraren. Oavsett hur du bär en akvamarin kommer den alltid att få dig att känna att den tillhör dig.

Och ja! Det är den där "något blå" ädelstenen som alla tycker är uppfriskande och mirakulösa.

Ordet akvamarin är en kombination av två latinska ord "aqua" som betyder vatten och "marinus" som betyder hav och tillsammans utgör de "havets vatten". Den har egenskaper som liknar havet och att bära den skulle ge dig vattniga vibbar.

Aquamarine smycken har enastående krafter, det attraherar bokstavligen personen genom sin fängslande nyans och å andra sidan läker bäraren också. Det faktum att den tillhör berylfamiljen, samma familj som smaragd och morganit tillhör, kommer att göra dig förundrad. De vanligaste nyanserna av akvamarin är ljusblå, ljusgrönblå och grönblå och alla dess färger verkar bländande.

Låt oss ta en snabb titt på vetenskapen om akvamarin!

Färg

Ljusblå, grönblå, ljusgrönblå

Chakra

Hjärta

Kemisk formel

Be3Al2SiO6

Stjärntecken

Fiskarna

Ursprung

Brasilien

Födelsesten

Mars

Hållbarhet

7.5 till 8.5

Den här marschädelstenens glasaktiga lyster får alla att älska den.

Aquamarine har en nyhet inombords som fräschar upp bärarens själ, precis som de nya blomknopparna välkomnas i ett träd. Denna fantastiska sten tros ge klarhet, mod och är också tänkt att göra bäraren bättre i kommunikationen. Den lugna blå färgen på akvamarin är verkligen en sjöjungfrus gåva som vi alla älskar att vårda.

Den här blåsiga blå stenen kan också ändra färg när den kommer i kontakt med direkt exponering av värme under längre perioder och därför bör man vara medveten om grunderna i hur man rengör en akvamarin. Tja, på tal om tiden för decennier sedan, brukade de antika romarna tro att akvamariner har makten att skydda människor som reser över havet, medan det i vissa andra kulturer användes för att förebygga sjukdomar.

Användning av Aquamarine Gemstone

Uses of Aquamarine Gemstone

Aquamarine är en sådan healer, och dess användning är att läka!

Aquamarinsmyckena används av olika anledningar av människor från att övervinna oro till rädsla för att tala offentligt. Akvamarin är en helande sten, även förknippad med kommunikation och skydd.

Denna kristall är tänkt att hålla bäraren lugn och sammansatt och hjälper till att eliminera stress till vissa nivåer. Visste du att akvamarin också kan hjälpa till att reglera hormoner? Ja, det gör det, vilket hjälper dig att leva en bättre livsstil. Akvamarinens kosmiska krafter tenderar att attrahera positiva energier och hjälper bäraren att få ett optimistiskt perspektiv på livet.

Tills nu måste du ha förstått att akvamarin inte är en vanlig sten! Så låt oss gräva djupare och veta vad mer det ger till bordet.

Läker en akvamarin?

Ja, såklart!

Aquamarine är en healer och en terapeutisk sten. Den tjänar alla syften och gör bäraren orädd och visar också livets tydliga väg.Detta är en talismanisk sten, och människor associerar den med fysisk, mental och emotionell helande. Sedan den upptäcktes har akvamarin använts för att ge kroppen välbefinnande. Dess inverkan på halschakrat hjälper enormt och det läker också sköldkörtelproblemet hos bäraren.

För att inte tala om att det är en sten av mod som sägs ge lugn och symmetri till bärarens liv. Alla egenskaper hos denna sten är otroliga och det verkar som om den förtrollar bäraren och ger ren lycka och glädje i livet.

Fördelar du kan förvänta dig genom att bära en akvamarin -

  • Ge lycka till

  • Lockar pengar

  • Resar bort onda tankar hos bäraren

  • Förbättrar kommunikationen

  • Ökar självförtroendet

  • Ger stabilitet

  • Finansiellt överflöd

  • Skydd mot negativa energier

  • Minskar stress och ger sinnesro

De verkliga fördelarna med att bära en akvamarin ädelsten 

Fördelarna med akvamarin är mycket erkända och erkända av erfarna astrologer. De mystiska krafterna hos denna ljusblå ädelsten uppskattas av människor över hela världen. Akvamarinen ger bäraren krafter och har otroliga krafter. Akvamarin är ett kraftpaket av mjuk och flödande yin-energi precis som månen. Och att bära den kommer att ge dig energi med optimism!

Aquamarinens andliga egenskaper

Eftersom akvamarin är en sten som liknar "hav" är den förknippad med rengöring. Stenen framkallar en känsla av lugn och en känsla av avkoppling som havet ger oss. En akvamarin ädelsten är korrelerad med att släppa taget och lita på, andligt.

Under antiken anses akvamarin vara sjöjungfrernas skatt. Och ofta använde sjömännen den som en talismanisk sten för att ge dem lycka till i det öppna vattnet.

Här är de andliga fördelarna med akvamarin -

  1. Avgiftning av och Mind Body

    Aquamarine stärker bäraren genom att rena systemet, vilket gör det kristallklart som blått vatten. Bäraren upplever ett positivt flöde av känslor och höga energinivåer. Stenen används för att främja att släppa taget om rädslor och tidigare trauman och för att ge en känsla av ultimat avkoppling.

  2. Halschakraaktivering

    Aquamarine är kopplat till halschakrat, och därför är klarhet i kommunikation och tal vad det ger bäraren. Andliga healers använder denna sten för att omvandla skuldkänslan till tacksamhet och lycka.

Fysiska fördelar med akvamarin

  1. Hormonbalans

    Aquamarine hjälper till att skapa harmoni i kroppen genom att eliminera allt avfall och gifter. Det hjälper också till att bota obalanserna i sköldkörteln, hypofysen och tallkottkörteln. Hudproblem som hudinflammation botas av akvamarin.

  2. botar hals- och ögonsjukdomar 

    Denna magiska sten tar hand om sköldkörteln, ont i halsen, hosta, bihålor och tandvärk. Människor i offentliga yrken och sångare bär denna sten för att undvika eller behandla eventuella tal- eller sångsvårigheter. Men under antiken användes akvamarin för att bota ögonsjukdomar. De gamla läkarna brukade sänka ner stenen i vatten och tvätta ögonen på den drabbade med den eller använde ibland stenens pulver för att bota sjukdomen.

Mentala och känslomässiga fördelar med att bära en akvamarin 

Aquamarine har lugnande egenskaper och att meditera medan du bär det hjälper till att lugna bärarens nerver. Den blågröna ädelstenen skapar en lugnande effekt och sprider känslan av aggression, rastlöshet och rädsla. De oceaniska stenarna arbetar djupt på din mentala hälsa.

Människor som lider av stress, spänningar och panikattacker bör bära denna talismaniska sten för bättre resultat. Att bära akvamarin under en tid kommer att förvandla alla negativa energier och känslor till medkänsla och rationalitet. Dessutom hjälper denna sten människor att göra sin vision tydlig i livet.

Astrologiska fördelar med att bära en akvamarin

Astrologiskt sett är akvamarin födelsestenen för stjärntecknet "Fiskarna" och det ger enorm framgång för fiskarnas varelser. Människor som längtar efter ekonomisk framgång och framgångsrika relationer bör bära en akvamarin för maximal nytta.

Aquamarine är välsignad av planeten Neptunus, och det gynnar bäraren att bli fri från osäkerheten och tidigare stress. Den har också kraften att hålla bäraren nere på jorden och utstrålar energi som gör bäraren kärleksfull, snäll och osjälvisk.

Slutsats - 

Aquamarin ädelsten är en skönhet med fördelar. Även om det är förknippat med vissa stjärntecken som Fiskarna och Vattumannen, kan det också bäras av andra stjärntecken. Akvamarin är en lycklig sten har så många astrologiska fördelar. Att bära en sådan sten kommer bara att ge lycka och positivitet till ditt liv. Men om du är mer nyfiken på stenens betydelse kan du också läsa - Betydning av akvamarin födelsesten.

Rosec Jewels