Table of Content

Ädelstenar fascinerar oss alla, eller hur?

Den huvudsakliga orsaken bakom det är på grund av deras rena skönhet, briljans, betydelse och deras magiska helande egenskaper.

Oavsett orsaken ovan är det ett personligt val att bära ädelstenar, och folk bär dem ofta för att de ger dem glädje och kompletterar deras stil.

Kulturellt är ädelstenar förknippade med specifika egenskaper, såsom lycka, hälsa eller skydd, och bärs för dessa övertygelser. Medan i vissa kulturer används ädelstenar också som symboler för rikedom, status eller makt.

Men i ett personligt sammanhang kan ädelstenssmycken ha sentimentalt värde, representera ett speciellt tillfälle eller förhållande eller väljas helt enkelt för dess skönhet och estetiska tilltal.

Du kommer att bli mer förvånad när du kommer att få veta mer om ädelstenens krafter och deras symboliska användning. Så, utan ytterligare dröjsmål, låt oss gå rakt på sak.

Kraftfull ädelsten och deras betydelse

  1. Garnet

    Garnet

    Den livfulla nyansen av granat får alla att falla för det. Men det finns så mycket mer att reda ut! Vilket du kommer att tycka är mer fascinerande.

    Garnet Betydelse - Namnet granat kommer från det latinska ordet "Garanatus" som betyder fröliknande eftersom det liknar granatäpplekärnorna.

    Födelsesten - Januari

    Garnets kraft och dess symboliska användning

    Garnet är en underbar pärla för passionerade älskare och den har också skyddande krafter. Man tror att den livfulla röda nyansen av granat insinuerar villkorslös kärlek och passion som skulle hålla din kärlek vid liv. Granat representerar seger och hjälper till att vinna över de negativa egenskaperna.

    Dessutom är den mest fascinerande egenskapen hos granat dess manifestationsförmåga. Vi kunde inte vara mer överens om att det är mer än bara en sten!

  2. Ametist

    Amethyst

    Stenen som gör oss alla glada med denna rika violetta nyans har egenskaper som garanterar mirakel.

    Amethyst Betydelse - Den lila korunden, ametist fick sitt namn från ett grekiskt ord "amethystos" som betyder "inte berusad" som uttrycker dess makt att skydda bäraren mot berusning.

    Födelsesten - Februari

    Ametistens kraft och dess symboliska användning

    Vi vill sannolikt alla ta vårt förhållande på en högre nivå och vad är bättre än att göra det med hjälp av en "parsten"? Ja! Ametist betraktas som en "parsten". Intressant nog, Saint Valentine aka kärlekens helgon som brukade bära en ametistring graverad med cupid gör att denna sten ekar kärlek och kärlek. Dessutom kan människor som vill ha lite andlig klarhet och andlig renhet bära denna sten eftersom den skulle hjälpa dem att få kontakt med det gudomliga.

  3. Aquamarin

    Aquamarine

    Stenen som lagrar haven i har så mycket att avslöja.

    Aquamarin Betydelse - Att få ett namn direkt från havet är det som gör denna sten väldigt speciell. De två latinska orden: aqua betyder vatten och marina betyder havet kombineras för att göra akvamarin.

    Födelsesten - Mars

    Aquamarinens kraft och dess symboliska användning

    Med intellektets starka krafter gör akvamarin en bärare älskvärd och oövervinnelig. Medan den är på den romantiska sidan, tros en akvamarin framkalla en känsla av transparens och klarhet i relationer. Så om du vill visa din blödande kärlek till din partner, vet du att du behöver en akvamarin! Dessutom betraktar folk akvamarin som en "modets sten" som fyller bäraren med styrka.

    Rolig fakta - På grund av färglikheten med haven blev akvamarin också uppskattad som sjöjungfrernas skatt.


  4. Smaragd

    Emerald

    "Kungarnas juvel" som skildrar kungligheter och helt och hållet ger bärarens ungdomlighet. Du har gissat rätt! Vi pratar om Emerald.

    Smaragd Betydelse : Namnet smaragd har kommit från ett antikt grekiskt ord "smaragdus" som betyder grön.

    Födelsesten - Maj

    Smaragdens kraft och dess symboliska användning

    Ska börja ett nytt kapitel i ditt liv? Vet du att smaragdförlovningsringar är ett vittnesbörd om kärlek, nya par väljer den här stenen i stor utsträckning på grund av dess gröna frodiga, livfulla nyans och för den romantik som denna sten ger. Vi kan säga att det är en sten för ett lyckligt kärleksliv. Det är en oklanderlig sten för att välkomna lycka i ödet. Förutom att ge kärlek och samhörighet i ditt liv, har smaragd helande egenskaper eftersom den förbättrar mentala kapaciteter och hjälper till att främja neurologisk och cirkulationsfunktion.

    Emerald öppnar hjärtchakrat och lugnar även känslorna. Människor bär smaragdringar för att hålla en bra balans, tålamod och för lycka i hemmet. Man kan dra slutsatsen att smaragd är en sådan livsbejakande sten.

  5. Rhodolite

    Rhodolite

    Från rosa till lila rött och till hallonrött har den här stenen en nyans som får kvinnor att bli gaga över den.

    Rhodolite Betydelse : På grund av sin rosa färg har denna sten fått sitt namn från ett grekiskt ord "rhodon" som betyder rosliknande, detta ord i sig bars från en rhododendronblomma.

    Födelsesten - Juni

    Rhodelitens kraft och dess symboliska användning

    Man kan gissa från färgen på rhodolite att det är kärlekens sten. Denna sten främjar utan tvekan vänlighet, medkänsla och engagemang. Om ni är ett par som är passionerat kära, då är rhodolit en sten som skulle beskriva er kärlekshistoria på bästa möjliga sätt. Detta är en understen för människor som söker efter känslomässig balans och vill driva ut ur sitt traumatiska förflutna. Och bortsett från sådana enorma läkande egenskaper är rhodolit en hjärtsmältande sten.

  6. Ruby

    Ruby

    Den här stenen är i sig en kärlekshistoria! Den livfulla röda nyansen gör den till en kärlekssten.

    Ruby Betydelse : Latinska ord "ruber", "rubinous" och "rubrum" betyder alla rött och det är här ordet "ruby" kom ifrån.

    Födelsesten - Juli

    Rubyns kraft och dess symboliska användning

    Den mest åtråvärda stenen genom tiderna. Ruby är mycket älskad av alla kvinnor oavsett ålder. Det har länge använts för att insinuera kärlek och onödigt att nämna, engagemang. Trots att rubin är känd som kärleksstenen sedan länge, ger rubin också mod och mental styrka till bäraren. Ruby löftesring och rubinförlovningsringar får enorm kärlek från new age-kvinnorna eftersom det är ett fantastiskt diamantalternativ för förlovningsringar. Än så länge kanske du älskar den här stenen för sin färg och för dess kärleksfullhet, men vet du det? Ruby tros också skydda mot olycka.


  7. Peridot

    Peridot

    Sten officiellt känd som "Ljusets pärla" har oklanderlig skönhet och mystiska egenskaper.

    Peridot Betydelse : Till skillnad från andra ädelstenar fick peridot sitt namn från ett arabiskt ord "Faridat" som betyder "pärla". Den är djupt gulgrön eller olivfärgad fascinerar människor och gör den till en kristall värd att pryda.

    Födelsesten - Augusti

    Peridots kraft och dess symboliska användning

    Du kommer att bli förvånad över att veta att Cleopatras smyckeskollektion involverade Peridot i överflöd. Peridot är en utsökt sten och kan också betraktas som en sten av medkänsla. Vill du presentera något okonventionellt för din bättre hälft som inte bara har skönhet utan också är väldigt meningsfullt? Peridotring är något som inte bara ser bra ut på fingret utan också ger henne vitalitet, god hälsa och styrka. Den här stenen är på radarn för kvinnor som är subtila, men hon har en viss egenhet.

  8. Blå safir

    Blue Sapphire

    Spegelspegel på väggen, vilken sten ska du välja för att se kunglig ut bland alla? Det är en blå safir!

    Blå safir Betydelse : Stenen har fått sitt namn från det latinska ordet "saphirus" och det grekiska ordet "Sapherios" som betyder blå.

    Födelsesten - September

    Kraften hos Blue Sapphire och dess symboliska användning

    Denna förtjusande sten har varit i trenden sedan prinsessan Diana har den på sin förlovningsring, som mycket nyligen gick vidare till Kate Middletown. För att inte tala om att det är en kunglig sten som innebär evig kärlek och engagemang. Denna sten är högt ansedd som en symbol för hopp, tro och öde. Romantiskt tros denna sten bringa harmoni mellan par. Dessutom när om man talar om dess helande egenskaper, ger denna sten andlig klarhet.

    Blue Sapphire hyllas som stenen för ny kärlek! Så om du planerar att förvandla din relation med din partner finns det inget bättre val än blå safirsten.

    Är du redan intresserad av denna vackra sten? Du kanske undrar när du ska kolla in vår prinsess Diana-inspirerade förlovningsring.

  9. Etiopisk opal

    Ethiopian Opal

    Du får en regnbåge i en enda sten! Vad mer kan man önska sig?

    Etiopisk opal Betydelse : Denna färgbrädda sten fick sitt namn från ett sanskritord "Upala" betyder ädelsten och också från ett grekiskt ord "Opallios" betyder att se en förändring i färg.

    Födelsesten - Oktober

    Kraften hos etiopisk opal och dess symboliska användning

    Tittad som "Drottningen av ädelstenar" kastade denna flirtig sten en magisk förtrollning på alla redan från första anblicken. Romerska folket hade stor tillbedjan för opal eftersom det anses ha en solid koppling till kärlekens Gud "Amor". Opal betyder renhet, eftersom opal är ett tecken på kärlek är det en alldeles speciell pärla. Trots sin fysiska skönhet används opal också som en emotionell intensifierare. Opal har potential att ge lugn till bäraren. Ärligt talat är opal den enda stenen som kan bäras vid alla tillfällen utan att bli för mycket framhävd.

  10. Citrin

    Citrine

    Den glada gula nyansen på denna sten är en symbol för värme och positivitet, dess skönhet är beundransvärd.

    Citrin Betydelse : Tilltalande nog fick denna sten sitt namn från ett franskt ord "citron" som betyder citron. Denna lugnande gula kvarts har egenskaper som gör dig överväldigad.

    Födelsesten - November

    Citrinens kraft och dess symboliska användning

    Med alla solens energier kommer denna sten säkerligen att ge glada vibbar i ditt liv. Full av optimism och glädje, citrin är en ädelstensversion av själva solen och vi skojar inte! Denna sten ger inre styrka, självförtroende och rengör bärarens aura. Betecknar blommande kärlek, romantik, medkänsla, denna sten gör en person jovial. Och tack vare dess kraft att balansera känslor, hjälper det bäraren att avvärja all negativitet.

  11. London Blue Topaz

    London Blue Topaz

    Charmen med denna bläcksten är inte mindre än alla diamanter! När allt kommer omkring är det en juvel av kärlek och lojalitet.

    London Blue Topaz Betydelse : Denna sten har ett intressant faktum om varför den kallas London Blue Topaz. Även om poängen är väldigt enkel eftersom London betraktar topas som en prestigefylld sten.

    Decennier ålder, den största skurna topasen upptäcktes av den brittiska upptäcktsresanden i Brasilien. Storleken och karaten på Topaz var ganska imponerande. Ända sedan dess har ädelstensentusiaster döpt den till "London Blue Topaz" för denna intressanta faktor.

    Födelsesten - December

    Power of London Blue Topaz och dess symboliska användning

    Vi älskar alla att romantisera vårt liv och vad kan vara en bättre sten än London blue topas för att få allt att bli verklighet? Denna djupa sten kommer säkerligen att vinna hjärtat av den nya tidens brudar med sin mörka havsfärg. Oavsett om du vill inleda ett nytt förhållande eller om du vill bli välsignad med den du har just nu. Det här är stenen för dig!

Rosec Jewels
Tagged: Gemstones